zabavan vikend

Foto - Sve je spremno za Srakarski fašnik, ključevi Općine u rukama maškara

Objavljeno: 26.01.2024. 17:45

Zadnja izmjena: 26.01.2024. 17:45

Na jarbolu ispred Doma kulture vijori se fašnička zastava, ključ Općine Sračinec nije više u rukama načelnika općine, što znači da je sve spremno za sutrašnji veliki 8. Međunarodni Srakarski fašnik.

Načelnik Božidar Novoselec istaknuo je kako će na ulicama Sračinca ovog vikenda biti gotovo 1200 gostiju iz Hrvatske, ali i šire. 

-  Ovu veliku manifestaciju, jednu od najvećih tog tipa u Hrvatskoj, uspješno organizira Udruga maškara Črna sraka, pod vodstvom Slobodana Drožđeka, kojoj Općina Sračinec daje financijsku i tehničku potporu. Jednostavno, ponosni smo na naš fašnik! Hvala svima koji će sutra prodefilirati našim Sračincem, a sve mještane pozivamo da iziđu na ulice i vesele se zajedno s maškarama, - rekao je.

Osim sutrašnjeg defilea karnevalskih skupina, koji počinje u 14 sati od Osnovne škole, u maloj dvorani Doma kulture u Sračincu otvorena je predivna izložba "Tradicijske maske Europe". Na njoj je predstavljeno gotovo 100 ručno izrađenih unikatnih figura od prirodnih materijala iz cijele Europe i svijeta. Autori figura su bračni par Nikola i Marina Vrančić, koji su s ovom izložbom prisutni na karnevalskim priredbama već desetak godina. Izložene su i fotografije najboljeg slovenskog karnevalskog fotografa Janka Levaniča. 

Komentari