slavlje u maruševcu

FOTO: Svečana sjednica, kuburaši i glazba dio su proslave Dana Općine Maruševec

Objavljeno: 21.04.2017. 19:05

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 19:06

Foto: Petra Mlinarić

Maruševčani slave Dane svoje Općine, a koji  su, između ostalog, obilježeni i današnjom svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Predsjednik vijeća, Dragutin Kišić je s nekoliko riječi predstavio samu Općinu i buduće planove, dok je načelnik, Ivan Šagi prisutne upoznao s aktivnostima koje su se provodile u proteklom razdoblju.

Općina je tako, prema riječima načelnika Šagija, proteklu godinu završila u plusu, odnosno, s viškom prihoda nešto većim od milijun kuna. Na planove o udvostručavanju tog iznosa sljedeće godine, čestitao je i državni tajnik u Ministarstvu obrane, Zdravko Jakop te poželio mnogo uspjeha u ostvarivanju zadanog cilja.

Načelnik je istaknuo sredstva dobivena od Ministarstva kulture, potom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a neka od većih ulaganja iz proračuna Općine svakako je uređenje poduzetničke zone 'Selnik', potom uređenje nerazvrstanih cesta, a za što je izdvojeno više od 600 tisuća kuna.

Tu je i, prema riječima načelnik, briga za djecu, za obrazovanje, prijevoz učenika, potom izdvajanje za potrebe udruga, ali i detaljno uređenje stambeno - poslovnog prostora u Donjem Ladanju i Jurketincu te još podosta raznih aktivnosti koje se provode na području Općine.

Načelnik Šagi je istaknuo kako će Općina i dalje nastojati osiguravati sredstva putem projekata, a, kako kaže načelnik, ovih je dana prijavljen projekt izrade rekreacijskog centra IVA u Donjem Ladanju vrijedan gotovo 3 milijuna kuna.

Uz državnog tajnika Jakopa, čestitke povodom Dana Općine uputio je i saborski zastupnik Josip Križanić, a uz načelnike Općine, prisutan je bio i kandidat za župana, Alen Runac. Po završetku svečane sjednice, za sve prisutne su članovi Kuburaške udruge Maruševec priredili zanimljiv program, a također će moći uživati i u nastupu glazbenog sastava. 

Komentari