dan općine

FOTO: Brojni uzvanici okupili se na svečanoj sjednici Općine Bednja - evo kako je bilo

Objavljeno: 11.05.2019. 09:10

Zadnja izmjena: 11.05.2019. 09:11

Foto: Viktor Hranić

Svečane sjednice u pravilu su idealna prilika da se načelnici i gradonačelnici osvrnu na rad u prošloj godini, ali i da najave nove projekte, programe i aktivnosti, pa je tako ovu priliku iskoristio i načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Nakon što je Poljak pozdravio sve prisutne te se svim zahvalio na dolasku, iskoristio je priliku za rezime svih aktivnosti i projekata provedenih u Bednji, ali i onih koji će tek biti provedeni. Pa je tako najavio projekt svih projekata, a to je dječji vrtić, jer kako kaže "općina Bednja od osnutka RH nema svoj vrtić". Zatim je rekao kako je realizirano više velikih infrastrukturnih projekata, a najvažniji među njima je realizacija nerazvrstanih cesta, što je važno jer je od 2017. općinu Bednja pogodilo oko pet elementarnih nepogoda koje su gotovo uništile cestovnu infrastrukturu. Nastavio je s projektom provedbe radova trga koji se trenutno nalazi u prvoj fazi, a posebno je i najavio početak radova na energetskoj obnovi vatrogasnog doma u Bednji, te kako su uspješno povukli i sredstva za prenamjernu kino dvorane u polivalentni kulturni centar.

Zamjenik župana Tomislav Paljak u svojem je govoru pak napomenuo kako je osnovne škola u Bednja bila prva škola koja je energetski obnovljena. - Obnovljena i područna škola u Cvetlinu i temelj obrazovne politike Varaždinske županije je taj da želimo da ljudi ostanu tamo gdje žive - rekao je Paljak. 

Na svečanoj sjednici počasnim građaninom proglašen je nogometaš Andrej Kramarić, plaketu je primio Alen Sajko, zahvalnice Hidroing, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec Branko Jurenec, Ivan Patekar te Josipa Žimbrek.

 

Komentari