U povodu 30. godišnjice

Foto - Svečana sjednica Općine Jalžabet: Evo glavnih poruka i tko je sve došao 

Objavljeno: 17.11.2023. 18:51

Zadnja izmjena: 17.11.2023. 19:43

Foto: Boris Matijašec

Općina Jalžabet 30. godišnjicu svog postojanja dočekuje s brojim projektima koji su u tijeku, s ugovorenih 1,8 milijuna eura iz EU fondova, povučenih milijun eura iz Fonda solidarnosti za obnovu prometnica, 650.000 eura iz NPOO-a za dječji vrtić i ostalim te vidljivim napretkom na svakom koraku, poruka je s današnje svečane sjednice Općinskog vijeća, središnjeg događanja u sklopu obilježavanja Dana općine.

O brojnim projektima koji su u tijeku na svečanoj sjednici izvijestio je načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar.

- Kad sam krenuo u izbornu utrku nisam iskreno niti bio svjestan svih neostvarenih kapaciteta našeg Jalžabeta, ali samo znao da možemo i moramo bolje. U ove 2,5 godine, moj tim suradnika i ja, suočili smo se s mnogo prepreka i izazova, ali predanim radom ne samo da smo to prevladali, nego smo i u redovnoj komunikaciji sa svim ciljnim grupama i stanovnicima. Jer mi smo ovdje zbog njih, zbog njih grabimo dalje velikim koracima, u velikim čizmama i nećemo stati - istaknuo je Solar, čestitavši svima 30-ti rođendan uz obećanje da je to tek početak razvoja Općine.

Stričak najavio gradnju centra na Gomili

Varaždinski župan Anđelko Stričak čestitiao je mještanima Oćine Jalžabet 30. godišnjicu postojanja općine, istaknuvši kako je  

- Ovih 30 godina, od općine koja je, kako je često znao reći Josip Križanić bila predzadnja u Hrvatskoj, zahvaljujući prijašnjim načelnicima došli su do toga da možemo reći da su zaista među razvijenijim općinama ne u Varaždinskoj županiji, nego i u Republici Hrvatskoj. Razvijena je ne samo komunalna nego i sportska infrastruktura, a između ostalog, i jedna od najrazvijenijih poduzetničkih zona, koja je omogućila mještanima da nađu posao, a općini prihod - izjavio je Stričak.

 Najavio je i da Županija zajedno s Općinom Jalžabet planira izgraditi centar na arheološkom lokalitetu Gomila, koji bi, kad se izgradi, mogao staviti Varaždinsku županiju na kulturnu kartu svijeta.   

Komentari