dan općine

FOTO: Svečana sjednica Općine Vinica - evo kako je bilo i tko je došao

Općina Vinica slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se pred gostima i uzvanicima referira na projekte realizirane u protekloj godini, ali i da se najave novi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2019. 09:13

Zadnja izmjena: 27.04.2019. 09:39

Foto: Viktor Hranić

Općina Vinica slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se pred gostima i uzvanicima referira na projekte realizirane u protekloj godini, ali i da se najave novi.

Dogradnja dječjeg vrtića, sanacija klizišta, nerazvrstane ceste, sanacija kurije Patačić i Starog grada Burg, Centar kompetencije, uređenje dvorca Arboretum, ulaganje u mlade i djecu kroz sufinanciranje smještaja djece u vrtiću, produženog boravka samo su neki od projekata na koje se načelnik Marijan Kostanjevac osvrnuo u svojem govoru.- Znam također i svjestan sam da smo možda mogli i više napraviti, ali smo sve to uspjeli napraviti pod kojekakvim okolnostima raspolažući s izuzetno malim općinskim sredstvima, ali i najgorim mogućim uvjetima preteženo vječitim politikanstvom i podmetanjima. Naravno, uz pomoć i angažman predsjednika Vlade, saborskih zastupnika Križanića i Stričaka, ministara i varaždinskog župana sve je lakše i jednostavnije – rekao je Kostanjevac i dodao kako je pred općinom ''razdoblje novih investicija i optimizma''. 

Župan Radimir Čačić u svojem se govoru također osvrnuo na Centar kompetencije u Vinici - Ugovor koji je nedavno potpisan s ministrom Marićem daje nam pravo da kandidiramo naše projekte na europske fondove s obzirom da smo u prethodnom postupku, kroz kriterije Ministarstva obrazovanja dobili dva Centra kompetentnosti, od kojih je jedan u Općini Vinica. Najvažnije od svega je da taj se taj ogromni projekt, koji Varaždinska županija ne bi mogla realizirati bez podrške iz EU fondova.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u svojem je govoru pak uputio čestitke svim mještanima i rekao kako ''ove godine doista imaju doista razloga za slavlje.'' - Sve nas veseli što se napokon kreće s revitalizacijom Opeke i da će upravo razgovori, dogovori i vertikala koja je uspostavljena na relaciji općine, županije i države dati i rezultate – rekao je Stričak.


 

 

Komentari