Dani Miholja

FOTO: SVEČANA SJEDNICA Sračinec proslavio svoj dan - evo što se sve napravilo u protekloj godini

Općina Sračinec ovih dana slavi dan svoje Općine te dan svojeg zaštitnika, a tom je priliko danas održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec. Bila je to odlična prilika za dugogodišnjeg načelnika Općine Božidara Novoselca da uzvanicima predstavi sve projekte koji su se ove godine odradili u Općini, koji traju ali i one koji su u planu
Objavljeno: 27.09.2019. 19:53

Zadnja izmjena: 27.09.2019. 19:55

Općina Sračinec ovih dana slavi dan svoje Općine te dan svojeg zaštitnika, a tom je priliko danas održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec. Bila je to odlična prilika za dugogodišnjeg načelnika Općine Božidara Novoselca da uzvanicima predstavi sve projekte koji su se ove godine odradili u Općini, koji traju ali i one koji su u planu.

Tako je ove godine, između ostalog, dovršeno asfaltiranje dviju nerazvrstanih cesta, uređen je kompletan sportski centar sa vanjskom i unutarnjom ogradom te fasadom te je adaptiran stari dio dječjeg vrtića vrijedan 1,35 milijuna kuna. Isto toliko iznosio je i projekt energetske obnove zgrade Općine, napravljeno je pet pješačkih prijelaza, OŠ Sračinec opremljena je sa pametnim pločama i interaktivinim ekranima, Općina je sa umirovljenicima ušla u projekt Čoksa, projekt izgradnje optičke internetske mreže pri samom je kraju a načelnik već drugi tjedan ide na potpisivanje ugovora vrijednog 6,1 milijun kuna za projekt Velika Graba. - Sljedeće godine vrlo vjerojatno ćemo svi zajedno biti dolje u parku - rekao je načelnik Novoselec.

 

Ujedno je rekao kako su radovi u Općini krenuli odmah na početku godine te se osvrnuo i na koaliciju s HDZ-om. - Ova 2019. godina ponovno je specifična za Općinu Sračinec. Intenzivno se počelo raditi već početkom godine jer su nam to dopuštali vremenski uvjeti. Mogu reći da sam posebno ponosan na to da je HNS prije dvije i pol godine ušao u koaliciju s HDZ-om kako bi Vladi omogućili da dalje normalno funkcionira - rekao je načelnik.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenje Predrag Štromar za Općinu Sračinec imao je samo riječi hvale. - Općina Sračinec je općina koja u zadnjih 20 godina najbrže i najkvalitetnije raste u cijeloj državi, ne samo u Varaždinskoj županiji. Fascinatno je koliko se toga tu napravilo i zbog toga je ovo danas jedna prekrasna općina gdje se sve kvalitetnije i bolje živi.

Slično je rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak koji i sam živi u Općini Sračinec. - Projekti koji su u Općini Sračinec odrađeni svakako su hvalevrijedni i apsolutno ih treba pozdraviti.  Sračinec je uvijek bio zahtjevna sredina a Srakari znaju o čemu govorim. Samo nama Srakarima je ono najbolje dovoljno dobro - rekao je dožupan Paljak.

Komentari