dani općine

Foto - Svečana sjednica u Svetom Đurđu: Župan dao riječ, rotor u sljedećih godinu dana

Prema riječima načelnika Josipa Janyja, najveća investicija na području Općine je izgradnja dječjeg vrtića 'Suncokret' koji je u potpunosti opremljen i kojeg trenutno pohađa 95 polaznika. Župan Anđelko Stričak obećao je rotor u sljedećih godinu dana...
Objavljeno: 23.04.2022. 18:52

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 18:57

Foto: Luka Šalamun

U sklopu obilježavanja Dana Općine Sveti Đurđ danas se održala i svečana sjednica Općinskog vijeća, a to je ujedno i prilika da se napravi rezime ostvarenih projekata, ali i da se najave.

Prema riječima načelnika Josipa Janyja, najveća investicija na području Općine je izgradnja dječjeg vrtića 'Suncokret' koji je u potpunosti opremljen i kojeg trenutno pohađa 95 polaznika. Prema najavama, Općina planira proširiti vrtićki kapacitet te je iz toga razloga kupljena i susjedna parcela.

- Općina u cijelosti plaća školsku kuhinju, radne bilježnice i prijevoz osnovnoškolaca i srednjoškolaca, nagrađujemo najbolje učenike i mentore, sufinanciramo uređenje stambenog prostora mladim obiteljima te sufinanciramo rad dječjeg vrtića - rekao je Jany između ostalog te dodao kako se proračunska sredstva također izdvajaju za vatrogasce, poljoprivrednike i sportaše.

Što se novih projekata tiče, krajem godine očekuje se izgradnja rotora u Hrženici te uređenje dviju zona, u Hrženici i Svetom Đurđu.

- U planu imamo nekoliko investicija za koje se rade projekti, dom za starije i nemoćne, vlastiti komunalni dio s garažama i tržnicom, reciklažno dvorište, sportski centar u Luki Ludbreškoj te aglomeracija i širokopojasni internet koji planiramo uraditi zajedno sa susjednim općinama i Gradom Ludbregom - najavio je načelnik.

Stričak obećao rotor

Obraćajući se nazočnima, župan Anđelko Stričak je u svojem slikovitom govoru obećao dugo planirani rotor, a do kraja mandata i potrebno vatrogasno vozilo dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

- Vaši vijećnici u Županijskoj skupštini su vrijedni, često dolaze s inicijativama i idejama, tako da se bora i za ovaj rotor koji će sigurno biti dovršen do iduće svečane sjednice, makar koštao i dva milijuna kuna. Držite me za riječ. S prvom melodijom koja je svirala, "Oko jedne hiže", ste me kupili. To me podsjetilo na to kako sam, kao načelnik, kad god sam morao progurati neku investiciju kod svojeg ratnog ministra Ivana Jarnjaka, onda mu je zbor osnovne škole odsvirao tu pjesmu. On bi na to samo rekao: "Bracek, to je to."

Štromar podržao obećanje

Na županovo obećanje nadovezao se i saborski zastupnik Predrag Štromar, ističući kako je došlo do velikih pozitivnih promjena od onog vremena kada su se morali boriti da se u osnovnu školu u Svetom Đurđu uvede jednosmjesnka nastava.

- Kad vaš načelnik prime, on ne pušta. Župane, dobro da ste ovo pred svima rekli, a on ako vas ne bude zvao već u ponedjeljak, budite sigurni da će vas zvati u utorak. Građani moraju biti zadovoljni što imaju takvog načelnika, sa svim njegovim suradnicima i poznanicima u politici. Više nitko ne razmišlja odlaziti u Ludbreg, Varaždin, Zagreb ili Irsku, nego vam je ovdje lepo, a mi vam budemo i dalje u tome pomagali. Živjeli.

Komentari