dani općine

Foto - Svečana sjednica Trnovca Bartolovečkog: Načelnica najavila vrtić za 200 djece

Župan Anđelko Stričak nadovezao se na riječi Vitković i, govoreći u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, naglasio da su se i dosad ostvareni uspjesi realizirali zahvaljujući suradnji lokalne, županijske i državne vlasti...
Objavljeno: 20.04.2023. 18:29

Zadnja izmjena: 20.04.2023. 18:50

Općina Trnovec Bartolovečki ovih dana obilježava svoje dane, povodom čega je danas održana i svečana sjednica u kojoj je najavljena kapitalna investicija u novi dječji vrtić.

Načelnica Verica Vitković istaknula je kako je postojeći objekt star 47 godina, ne udovoljava više potrebama a kamoli standardima, a Općina Trnovce istovremeno bilježi i prirodni prirast.

- Pred nama je naš najveći kapitalni projekt  - izgradnja novog dječjeg vrtića kapaciteta za 200 djece, za kojeg smo ishodili projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu. Naša općina trenutno ima objekt namijenjeni pružanju usluga dječjeg vrtića kapaciteta 130 djece. Osim toga, naših 65 mališana polaze vrtiće u drugim općinama i gradovima, dok je na listi čekanja konstantno 60-ero djece. Vjerujem da ćemo kod restornih ministarstava i vlade naići na razumijevanje – rekla je Vitković.

'Je li zaista tako loše kao što neki tvrde?'

Župan Anđelko Stričak nadovezao se na riječi Vitković i, govoreći u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, naglasio da su se i dosad ostvareni uspjesi realizirali zahvaljujući suradnji lokalne, županijske i državne vlasti. Ponovno je govorio i o opravdanosti postojećih jedinica lokalne samouprave.

- Bilo bi lijepo vidjeti kako je ovaj prostor izgledao prije 30 godina. Ove dvorane sigurno nije bilo. Slobodne zone sigurno nije bilo, kao ni pola ovdje izgrađenih kuća. Brojne ulice bile su bez asfalta, ulične rasvjete i aglomeracije. Sada se ja pitam: da li je zaista tako loše kao što neki tvrde? Prolazim svečane sjednice: Sračinec, Breznicu, Petrijanec, svugdje se gradi i radi, napreduje. I sad se opet pitam: je li zaista tako loše? Gle čuda svi ti kritičari su tu, ostali su u Hrvatskoj, ni jedan se nije odselio. Ja od prvog dana tvrdim da su sve naše općine opradvale svoje postojanje. To smo vidjeli i ovdje u radu načelnice i vijeća kroz svega dvije godine. Cijelo područje Varaždinske županije je jedno veliko gradilište prvenstvno prvenstveno zahvaljujući suradnji od lokalne do državne razine – rekao je.

Komentari