ključne poruke

Foto - Svečana sjednica u Vidovcu: Čak 35 posto proračuna ulažemo u mlade, brza cesta rasteretit će 'srce' mjesta

Objavljeno: 14.06.2024. 20:18

Zadnja izmjena: 14.06.2024. 21:00

Foto: Lidija Filipović

Općinsko vijeće Općine Vidovec održalo je svečanu sjednicu povodom Dana Općine, blagdana sv. Vida i Antuna Padovanskog. Među projektima koji su obilježili proteklu godinu, kako je naglašeno, su dogradnja Dječjeg vrtića Škrinjica u Vidovcu, početak izgradnje mreže brzog interneta, otvaranje novih stambenih zona, a trenutno je u izgradnji i 15 novih obiteljskih kuća.

Osim spomenutog, načelnik Bruno Hranić posebno je naglasio kako je Općina Vidovec mjesto koje je obilježeno poljoprivredom, ali i velikim ulaganjima u mlade što pokazuje i činjenica, ističe, se da 35 posto proračuna odvaja za djecu.

- Krajem ove godine završit će se dogradnja Dječjeg vrtića Škrinjica, a u planu je dogradnja još četiri učionice za iduću godinu kako bi sva djeca iz naše Općine imale smještaj u vrtiću jer je njih 70 u vanjskom vrtiću. Razvijamo ruralni turizam, točnije, kuće za odmor na našem području uzele su veliki zamah. Naravno, poljoprivrednici su zaštitni znak. Imamo čak 530 registriranih OPG-ova i puno mladih poljoprivrednika je povuklo velika sredstva kroz različite fondove. I od toga se može živjeti. Nismo imali veliki proračun, ali projekti se provode. Imamo dobru suradnju sa Županijom, Vladom i ministarstvima koji sudjeluju u projektima. Često govorim u posljednje vrijeme: 'Već skoro 20 godina sam načelnik, ali nikad se nisam naradio kao ove godine'.

'Brza cesta rasteretit će srce Vidovca'

Svečanoj sjednici prisustvovala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, inače rođena Vidovčanka.

- Čestitam svojim sumještanima Dan Općine. Željela bih pohvaliti iznimnu suradnju između Županije i Općinskog vodstva. Tome u prilog govore i investicije u području Općine. Varaždinska županija je u fokus stavila obrazovanje pa smo tako nedavno na području Općine Vidovec u Osnovnoj školi Tužno otvorili prvu Google učionicu u Hrvatskoj. Općina Vidovec je nadaleko poznata po svojoj poljoprivredi tako da vrijedni i marljivi poljoprivrednici koriste potpore Varaždinske županije. Najznačajini projekt je izgradnja brze ceste. Ugovor za prvu dionicu je potpisam, u tijeku su arheološki radovi, a onda počinje izgradnja. To će uvelike rasteretiti teretni promet koji se odvija kroz samo srce Vidovca – kazala je Zagorec.

'Čisti poljoprivredni kraj razvija se u dobrom smjeru'

Među prisutnima bili su Davor Ivo Stier, saborski zastupnik kao i Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec, također saborski zastupnik, čestitao je mještanima Dan Općine, a ujedno i načeniku Hraniću na postignutim rezultatima.

- Gornji Kneginec, gdje sam načelnik, usko je povezan s vašom Općinom već od prvog spomena ovih dvaju mjesta. Osim toga, kad je načelnik Hranić prvi put postao načelnik, 'potpisao' sam prve brojeve 'Vidovečkog lista' tako da znam u kojoj razvojnoj fazi je Općina bila onda i u kojoj je danas. Ovo je čisti poljoprivredni kraj, a zahvaljujući blagodatima Europske unije i naše moderne Hrvatske, to se itetako koristi i Općina se razvija. To ne koristi samo Općinsko vodstvo već i svi poljoprivrednici ovog kraja – rekao je Kaniški.

Komentari