Svečanim otvorenjem započela je nikad bogatija FolkoFonija koja od ove godine dobiva izraženi međunarodni karakter. Festival, koji se ove godine održava u sklopu Dana Varaždinske županije, trajat će puna tri dana a sudjelovat će preko 500 izvođača. 

Da je ovogodišnja FolkoFonija temelj za ozbiljan napredak prema samom vrhu tradicijskih festivala, istaknuo je župan Radimir Čačić - Nikada se nemojmo samozavaravati, ma koliko to ugodno bilo. Mi još uvijek nismo u vrhu ali ovdje imamo jedan ozbiljan prostor za napredak na jednoj fantastičnoj podlozi. Imamo i želju i namjeru, i ova godina je odskočna daska - rekao je župan Čačić

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je da ovim festivalom Varaždin pokazuje da nije samo grad klasične glazbe  - Cijela ova manifestacija je jako važna Gradu Varaždinu. Manifestacija podupire naše tradicijske kulture i ovime pokazujemo da Varaždin nije samo grad klasične glazbe nego da je i grad folklora - rekao je gradonačelnik Čehok.

Otvorenju FolkoFonije prisustvovala je i izaslanica i savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić koja je rekla da najviše cijeni što su u manifestaciju uključeni i mladi - Večeras mi je posebno veselje biti na ovom festivalu koji je u središte stavio tradiciju kojom je ovaj grad i ova županija posebno bogata. Najviše cijenim da se odgaja i mlada publika koja cijeni i njeguje taj folklor, i na neki način tome svjedoče svoj indentitet koji je jedinstven u ovom multikulturalnom svijetu - rekla je Margaretić Urlić.

Komentari

13.09.2019. 21:02h Zadnja izmjena: 14.09.2019. 08:52

Foto: Dario Jurčević