U sklopu Dana Varaždinske županije

FOTO: TRI DANA FOLKLORA Svečanim programom započela nikad bogatija FolkoFonija

Svečanim otvorenjem danas je započela nikad bogatija FolkoFonija koja od ove godine dobiva izraženi međunarodni karakter. Festival, koji se ove godine održava u sklopu Dana Varaždinske županije, trajat će puna tri dana a sudjelovat će preko 500 izvođača. 
Objavljeno: 13.09.2019. 21:02

Zadnja izmjena: 14.09.2019. 08:52

Foto: Dario Jurčević

Svečanim otvorenjem započela je nikad bogatija FolkoFonija koja od ove godine dobiva izraženi međunarodni karakter. Festival, koji se ove godine održava u sklopu Dana Varaždinske županije, trajat će puna tri dana a sudjelovat će preko 500 izvođača. 

Da je ovogodišnja FolkoFonija temelj za ozbiljan napredak prema samom vrhu tradicijskih festivala, istaknuo je župan Radimir Čačić - Nikada se nemojmo samozavaravati, ma koliko to ugodno bilo. Mi još uvijek nismo u vrhu ali ovdje imamo jedan ozbiljan prostor za napredak na jednoj fantastičnoj podlozi. Imamo i želju i namjeru, i ova godina je odskočna daska - rekao je župan Čačić

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je da ovim festivalom Varaždin pokazuje da nije samo grad klasične glazbe  - Cijela ova manifestacija je jako važna Gradu Varaždinu. Manifestacija podupire naše tradicijske kulture i ovime pokazujemo da Varaždin nije samo grad klasične glazbe nego da je i grad folklora - rekao je gradonačelnik Čehok.

Otvorenju FolkoFonije prisustvovala je i izaslanica i savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić koja je rekla da najviše cijeni što su u manifestaciju uključeni i mladi - Večeras mi je posebno veselje biti na ovom festivalu koji je u središte stavio tradiciju kojom je ovaj grad i ova županija posebno bogata. Najviše cijenim da se odgaja i mlada publika koja cijeni i njeguje taj folklor, i na neki način tome svjedoče svoj indentitet koji je jedinstven u ovom multikulturalnom svijetu - rekla je Margaretić Urlić.

Komentari