prigodni program

Foto - Varaždinske 'Rode' obilježile 32. godišnjicu osnutka, evo što je bilo rečeno

Objavljeno: 18.03.2023. 14:56

Zadnja izmjena: 18.03.2023. 14:58

Foto: Boris Matijašec

Specijalna jedinica policije tadašnje Policijske uprave Varaždin koju su sačinjavali pripadnici s područja Varaždina, Međimurja, Zagorja i Podravine utemeljena je na današnji dan, 18. ožujka 1991. godine, a danas je obilježena 32. godišnjica tog osnutka.

Svečanosti su, uz članove obitelji poginulih pripadnika SJP PU varaždinske "RODA", prisustvovali i ratni pripadnici "RODA" na čelu s predsjednikom Udruge Draženom Vitezom, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general Josip Lucić, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, ratni načelnik PU varaždinske Ivan Žitnjak i brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

- Govor župana kad se vama obraća, on govori iz srca. To je govor čovjeka koji je s vama preživio sva ta zbivanja, u tom je govoru on svoj. S tih osnova je meni teže stati pred vas, no mogu kazati ono što stvarno mislim. Prošle su 32 godine, ali emocije, uspomene i sjećanja neće nikad izblijediti. Budite ponosni na sebe jer ste bili hrabri i spremni položiti svoj život za ovo što danas imamo. Hvala vam - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković pripadnicima "RODA" čestitao je obljetnicu osnutka istaknuvši kako je važno obilježiti i prisjetiti se naših poginulih i nestalih branitelja koji su među prvima krenuli u obranu domovine i tako bili nositelji života i slobode Republike Hrvatske.

- Dužni smo odati im počast, zahvaliti im i prisjetiti se njihove hrabrosti. Doprinijeli su nezavisnosti i napretku naše zemlje tada, a pripadnici Udruge čine to i danas svojim radom i djelovanjem kroz brojne projekte i aktivnosti u koje su uključeni - rekao je Marković.

Komentari