Novi prostori

FOTO: SVEČANO OTVORENJE Šesta osnovna škola dobila novu dvoranu, kabinete i učionice

Prigodnim programom danas je svečano otvorena nova sportska dvorana Šeste osnovne. Uz dvoranu, škola je dobila je nove učinioce sa pripadajućim STEM kabinetima i novu knjižnicu
Objavljeno: 23.09.2019. 18:46

Zadnja izmjena: 23.09.2019. 19:18

Foto: Dario Jurčević

Prigodnim programom danas je svečano otvorena nova sportska dvorana Šeste osnovne. Uz dvoranu, škola je dobila je nove učinioce sa pripadajućim STEM kabinetima, novu knjižnicu, proširena je blagovaonica te zbornica, a uređeni su i posebni specijalizirani kabineti koje će učenicima omogućiti eksperimentalnu problemsku istraživačku nastavu.

Gradonačelnik Ivan Čehok tom je prilikom istaknuo kako izgradnja novih prostora i nove dvorane ima trojaku vrijednost. - Mi smo ovime zaključili kompletnu izgradnju škola koje su sada sve u jednom smjeni. Još ćemo dugo biti jedini hrvatski grad u kojem djeca, roditelji i nastavnici rade u jednoj smjeni. Druga vrijednost jest što je ponajbolja škola uopće u Hrvatskoj napokon dobila suvremenu knjižnicu i suvremene kabinete. Treća vrijednost je da ovom športskom dvoranom naši sportaši konačno dobivaju dvoranu koju će moći koristiti - rekao je gradonačelnik, te dodao kako je Grad Varaždin u projekt uložio vlastita sredstva - 15,8 milijuna kuna.

 

Svečanom otvorenju nove dvorane i novih prostora prisustovala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je imala samo riječi pohvale za školu. - Čestitam, kako ravnatelju škole tako i osnivaču Gradu Varaždinu. S obzirom da je ovo naša "Škola za život",  ovo je sada i prostor za život. Škola ima izvrstne rezultate i brine o svojim darovitim učenicima kao i onima s poteškočama. Ovo pokazuje da Grad Varaždin skrbi o školi - rekla je ministrica Divjak.

Ravnatelj VI. osnovne škole Mario Stančić istaknuo je kako je ova nova dvorana došla kao dugogodišnje iščekivanje svih učenika, učitelja ali i roditelja.

Komentari