Prigodnim programom danas je svečano otvorena nova sportska dvorana Šeste osnovne. Uz dvoranu, škola je dobila je nove učinioce sa pripadajućim STEM kabinetima, novu knjižnicu, proširena je blagovaonica te zbornica, a uređeni su i posebni specijalizirani kabineti koje će učenicima omogućiti eksperimentalnu problemsku istraživačku nastavu.

Gradonačelnik Ivan Čehok tom je prilikom istaknuo kako izgradnja novih prostora i nove dvorane ima trojaku vrijednost. - Mi smo ovime zaključili kompletnu izgradnju škola koje su sada sve u jednom smjeni. Još ćemo dugo biti jedini hrvatski grad u kojem djeca, roditelji i nastavnici rade u jednoj smjeni. Druga vrijednost jest što je ponajbolja škola uopće u Hrvatskoj napokon dobila suvremenu knjižnicu i suvremene kabinete. Treća vrijednost je da ovom športskom dvoranom naši sportaši konačno dobivaju dvoranu koju će moći koristiti - rekao je gradonačelnik, te dodao kako je Grad Varaždin u projekt uložio vlastita sredstva - 15,8 milijuna kuna.

 

Svečanom otvorenju nove dvorane i novih prostora prisustovala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je imala samo riječi pohvale za školu. - Čestitam, kako ravnatelju škole tako i osnivaču Gradu Varaždinu. S obzirom da je ovo naša "Škola za život",  ovo je sada i prostor za život. Škola ima izvrstne rezultate i brine o svojim darovitim učenicima kao i onima s poteškočama. Ovo pokazuje da Grad Varaždin skrbi o školi - rekla je ministrica Divjak.

Ravnatelj VI. osnovne škole Mario Stančić istaknuo je kako je ova nova dvorana došla kao dugogodišnje iščekivanje svih učenika, učitelja ali i roditelja.

Komentari

23.09.2019. 18:46h Zadnja izmjena: 23.09.2019. 19:18

Foto: Dario Jurčević