Grad Varaždinske Toplice

Foto - Svečanom povorkom Varaždinske Toplice obilježile Dan pobjede i Dan branitelja

Martin Lukavecki

Objavljeno: 06.08.2023. 18:17

Zadnja izmjena: 06.08.2023. 18:28

U Varaždinskim Toplicama branitelji i građani okupili su se u petak povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i svečanom povorkom odali počast svima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, posebno za sve žrtve te njihove obitelji.

Svečani mimohod branitelja krenuo je od Trga Republike Hrvatske pa do Župne crkve sv. Martina, gdje je održana sveta misa u spomen na sve žrtve Domovinskog rata i njihove obitelji te sve koji su bili dio operacije Oluja, izvijestili su danas iz Grada Varaždinske Toplice.

Potom su položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika Bijela golubica u Varaždinskim Toplicama, a nastavak obilježavanja dana održao se u vatrogasnom domu u Varaždinskim Toplicama, gdje se organiziralo druženje uz domjenak i živu glazbu, uz prikaz video zapisa iz Domovinskog rata.

- Ovo je prigoda da iskažemo svoju počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata, svim stradalima i nestalima, svim žrtvama i svim Hrvatskim braniteljima s područja grada i naše nam drage Hrvatske, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine – rekla je predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta.
 

Komentari