planovi za budućnost

FOTO: Općina Martijanec svečanom sjednicom i kulturno-zabavnim programom danas slavi svoj dan

Objavljeno: 11.11.2016. 18:21

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Danas je za Općinu Martijanec poseban dan, naime, u raznovrsnom programu koji je Općina organizirala povodom obilježavanja sv. Martina, a ujedno i svog dana, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća praćena kulturno zabavnim programom i domjenkom.

Tom prilikom je načelnik Marijan Horvat u svojem govoru predstavio sav napredak koji je Općina postigla u proteklih godinu dana, ali i sve ono što je tek čeka u budućnosti.

Načelnik je tako istaknuo kako radi ugodnijeg i kvalitetnijeg života poduzima niz mjera na raznim područjima, od komunalne infrastrukture, pa sve do područja društvenih i obrazovnih djelatnosti, kulture, sporta i očuvanja kulturne baštine.

U području komunalne infrastrukture, neki od radova se odnose na uređenost kanala oborinskih i odvodnih voda diljem općine, asfaltiranje cesta, saniranje javnih površina, ograđena su dječja igrališta, nabavljena je traktorska oprema, a potpisan je i Sporazum o zajedničkom korištenju pokretnog reciklažnog dvorišta s Općinom Breznički Hum.

Načelnik se također osvrnuo i na obljetnicu DVD – a Općine Martijanec koje je uz veliku Međunarodnu vatrogasnu vježbu proslavilo svojih 120 godina.

Škola, dječji vrtić i knjižnica

Općini Martijanec najveći problem predstavlja dogradnja postojeće osnovne škole radi uvođenja jednosmjenske nastave i podizanja kvalitete obrazovanja.

- Iako imamo odličan nastavnički tim, nemamo prostora ni uvjete da oni prenesu sve svoje znanje i vještine na svoje učenike. Vjerujem da ćemo sljedeće godine moći započeti izgradnju tako željenog objekta. – rekao je načelnik.

U suradnji s nadležnim ministarstvom, ali i Varaždinskom županijom nada se rješavanju tog problema, dok je u planu i izgradnja dječjeg vrtića, a koja će se aplicirati na natječaj fondova EU. Također se provode i sve potrebne aktivnosti kako bi Općina dobila i svoju knjižnicu.

Komentari