kapucinski trg

Foto - Svečanom sjednicom i prezentacijom opreme i tehnike obilježen Dan civilne zaštite

Objavljeno: 29.02.2024. 13:24

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 13:24

Svečanom sjednicom u Županijskoj palači te prezentacijom opreme i tehnike operativnih snaga sustava civilne zaštite i žurnih službi na Kapucinskom trgu u Varaždinu danas je obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na obilježavanju su, uz zamjenicu župana Silviju Zagorec te zamjenika varaždinskog gradonačelnika Miroslava Markovića, bili načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma bojnik Krunoslav Slavinec i drugi uzvanici. Na zajedničkoj svečanoj sjednici Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina dodijeljene su zahvalnice za postignute izvanredne rezultate u sustavu civilne zaštite. Zahvalnice su uručene:

  • Mladenu Smoljancu, ravnatelju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije
  • Slavku Vudragu, voditelju smjene Operativno-komunikacijskog centra policije PU varaždinske
  • volonterima Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Darku Posavcu i Ivani Petriško
  • volonteru Društva Crvenog križa Varaždinske županije Zoranu Grahu
  • načelniku Stožera civilne zaštite Grada Ivanca Marku Friščiću
  • HGSS - Stanici Varaždin
  • Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije
  • Zdravku Vrbaniću, magistru politologije, koji je cijeli svoj radni vijek posvetio zaštiti i spašavanju

'Jako dobro organizirani'

Čestitke svim lauretima uputila je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec, kao i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

- U Varaždinskoj županiji je u protekle dvije godine proglašeno 10 prirodnih nepogoda, a u svim tim izvanrednim situacijama pokazalo se da je naš sustav civilne zaštite jako dobro organiziran. Zahvaljujem im na predanom radu, na tome što pružaju sigurnost našim građanima te pravodobno reagiraju. Posebno veseli što nas uskoro očekuje prezentacija idejnog rješenja projekta Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin, u kojem će sve službe imati bolje uvjete za rad i daljnju obuku - rekla je Silvija Zagorec.

'Naša produžena ruka'

"Obilježavamo Međunarodni dan civilne zaštite na način da vidimo da je potrebno puno više ulagati u civilnu zaštitu te u održavanje svih naših javnih skloništa", istaknuo je Miroslav Marković.

- Pripremamo novu odluku o povjerenicima civilne zaštite koja je praktički spremna i ide uskoro van. Objavljen će biti javni poziv i očekujemo da se ljudi jave te pomognu na neki način. Među tim povjerenicima ćemo odabrati voditelje civilne zaštite po granicama četvrti, kvartova i prigradskih naselja koji će koordinirati rad svih tih povjerenika. Na neki način oni će biti naša produžena ruka - rekao je Marković.

Komentari