Dan Općine Cestica

FOTO: Svečanom sjednicom Općina Cestica proslavila svoj dan - evo tko je bio i što je rečeno

Općina Cestica slavi svoj dan te je tom prilikom danas održana i svečana sjednica. Bila je to odlična prilika za načelnika Mirka Korotaja da pred gostima istakne neke od projekata koji su se napravili, koji su trenutno u izradi ili pak u planu.
Objavljeno: 13.09.2019. 17:28

Zadnja izmjena: 14.09.2019. 08:53

Foto: Dario Jurčević

Općina Cestica slavi svoj dan te je tom prilikom održana i svečana sjednica. Bila je to odlična prilika za načelnika Mirka Korotaja da pred gostima istakne neke od projekata koji su se napravili, koji su trenutno u izradi ili pak u planu.

Energetski je obnovljena Područna škola Lovrečan kao i zgrada NK Dinamo Babinec, otvorena je Glazbena škola, nabavljeno je novo vatrogasno vozilo za DVD Križovljan Cestica i rekonstruirao se Društveni dom Otok Virje. Ove su godine krenuli i s jednim od većih projekata u Općini, rekonstrukcijom 3,7 kilometara dugačkog desnog dravskog nasipa Virje Otok - Brezje Dravsko koji je vrijedan 26 milijuna kuna. Uz to, trenutno najvećih projekt na području općine zasigurno je i projekt aglomeracije koji je vrijedan 75 milijuna.

- Ove smo godine nastavili s nizom projekata u raznim društvenim područjima s ciljem što kvalitetnijeg života svojih mještana - rekao je načelnik Korotaj, te ujedno zamolio građane za strpljenje tijekom radova na aglomeraciji.

Potpredsjednik Vlade te ministar Graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar čestitao je načelniku na odličnom radu. - Čestitam načelniku što je posljednjih godina uspio okupiti sve sudionike političkog života i sve građane kako bi Općinu razvijao u dobrom i kvalitetnom smjeru kako bi građani što bolje živjeli - rekao je Štromar te dodao kako je u zadnjih godinu i pol dana u Varaždinsku županiju uloženo dodatnih 200 milijuna kuna kako bi župan, gradonačelnici i načelnici mogli ulagati u infrastrukturu koja je potrebna u županiji.

Župan Radimir Čačić istaknuo je kako je Cestica jedna od uspješnijih Općina kada se govori o obrazovanja te da je suradnja s Općinom vrlo dobra - Cestica je jedna od naših najuspješnijih točaka obrazovanja. Bili su zajedno s Trnovcem i dvije srednje škole u reformskom pilot projektu što znači da su jedna od naših najboljih škola jer nisu sve škole odabrane za pilot projekt. Odabrane su samo one koje imaju visoku razinu kvalitete i kapaciteta za takav jedan projekt - rekao je župan.

Komentari