da ti se život zgadi

FOTO Ovo smrdljivo divlje odlagalište otpada nalazi se na svega 300 metara od ulice kojom svakodnevno vozite

Objavljeno: 19.10.2017. 11:38

Zadnja izmjena: 19.10.2017. 11:39

Foto: Viktor Hranić

Osim što Varaždin muku muči s ogromnim odlagalištem otpada u Brezju, dodatni problem stvaraju i divlja odlagališta, koja niču poput gljiva poslije kiše praktički posvuda. Ovo koje smo poslikali valjda je najveće.

Nalazi se na svega 300 metara od Optujske ulice, kod negdašnje Vojne ekonomije - zgrade od koje su sada ostale samo ruševine. Ako biste ga htjeli vidjeti uživo - onda se samo provozajte šljunčanom cestom pokraj vojarne prema dravskom kanalu. I slijedite nos, jer se smrad osjeća i po ovom relativno svježem vremenu, pa možemo samo nagađati kakav se "miomiris" širi ovdje ljeti.

Kako smo rekli, blizu je i dravski kanal, no ono što je uvijek problem kod svih odlagališta otpada, a osobito kod divljih, jest da otrovne tvari odlaze u podzemne vode. One koje kasnije mi pijemo. Pa i motorno ulje iz boca kojih imate na ovom mjestu u obilju. Očito su se neki među nama odlučili riješiti svakovrsnog otpada, koliko god to bilo štetno po okoliš i opasno po naše zdravlje. Načinili smo cijelu fotogaleriiju - ali unaprijed upozoravamo da je to samo za ljude jakog želuca.

Komentari