Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je posjetio Sveučilište Sjever – Sveučilišni centar Varaždin, prilikom čega je potpisan ugovor kojim je Sveučilištu Sjever pripala nekretnina u Optujskoj ulici u Varaždinu iz kompleksa bivše vojarne.

Nekretnina je prenesena na Sveučilište Sjever sa svrhom izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti, te podizanja studentskog standarda u smislu poboljšanja uvjeta i kvalitete studentskog života. Nekretnina se, naime, prostire na ukupno više od 22 tisuće metara kvadratnih, a vrijednost joj je veća od 8,4 milijuna kuna.

„Vlada Republike Hrvatske prepoznala je kvalitetu i važnost daljnjeg razvoja Sveučilišta Sjever, donijevši ovu odluku koja je od izuzetnog značaja ne samo za Sveučilište Sjever, već i čitavu Hrvatsku. Ovim povećanjem prostornih kapaciteta povećat će se kvaliteta nastavnog procesa te znanstvenog i stručnog rada, što dovodi do poticanja izvrsnosti – čime se posljedično unaprijeđuje gospodarska konkurentnost, održivi napredak i razvoj ljudskih potencijala“, rekao je tom prilikom rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

"Posebna podrška"

Ugovor su potpisali rektor Milković i ministar državne imovine Mario Banožić, a potpisivanju su još nazočili prorektor Sveučilišta Sjever Goran Kozina; ministrica obrazovanja Blaženka Divjak; saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, te predstavnici lokalne vlasti, župan Radimir Čačić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

„Država daje jednu nekretninu Sveučilištu Sjever, čime će se omogućiti daljnji razvoj infrastrukture ovog Sveučilišta s preko 3.800 studenata. S FOI-jem i Geotehničkim fakultetom, u Varaždinu ima preko sedam tisuća studenata, što znači da je Varaždin odabrao svoj razvoj kao obrazovno središte, što posebno podržavamo“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora premijer Andrej Plenković.

 

Komentari

29.08.2019. 18:38h Zadnja izmjena: 29.08.2019. 21:55

Foto: Dario Jurčević