potpisan ugovor

FOTO: Sveučilište Sjever postalo vlasnik dijela kompleksa bivše vojarne u Optujskoj

Nekretnina je prenesena na Sveučilište Sjever sa svrhom izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti, te podizanja studentskog standarda...
Objavljeno: 29.08.2019. 18:38

Zadnja izmjena: 29.08.2019. 21:55

Foto: Dario Jurčević

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je posjetio Sveučilište Sjever – Sveučilišni centar Varaždin, prilikom čega je potpisan ugovor kojim je Sveučilištu Sjever pripala nekretnina u Optujskoj ulici u Varaždinu iz kompleksa bivše vojarne.

Nekretnina je prenesena na Sveučilište Sjever sa svrhom izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti, te podizanja studentskog standarda u smislu poboljšanja uvjeta i kvalitete studentskog života. Nekretnina se, naime, prostire na ukupno više od 22 tisuće metara kvadratnih, a vrijednost joj je veća od 8,4 milijuna kuna.

„Vlada Republike Hrvatske prepoznala je kvalitetu i važnost daljnjeg razvoja Sveučilišta Sjever, donijevši ovu odluku koja je od izuzetnog značaja ne samo za Sveučilište Sjever, već i čitavu Hrvatsku. Ovim povećanjem prostornih kapaciteta povećat će se kvaliteta nastavnog procesa te znanstvenog i stručnog rada, što dovodi do poticanja izvrsnosti – čime se posljedično unaprijeđuje gospodarska konkurentnost, održivi napredak i razvoj ljudskih potencijala“, rekao je tom prilikom rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

"Posebna podrška"

Ugovor su potpisali rektor Milković i ministar državne imovine Mario Banožić, a potpisivanju su još nazočili prorektor Sveučilišta Sjever Goran Kozina; ministrica obrazovanja Blaženka Divjak; saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, te predstavnici lokalne vlasti, župan Radimir Čačić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

„Država daje jednu nekretninu Sveučilištu Sjever, čime će se omogućiti daljnji razvoj infrastrukture ovog Sveučilišta s preko 3.800 studenata. S FOI-jem i Geotehničkim fakultetom, u Varaždinu ima preko sedam tisuća studenata, što znači da je Varaždin odabrao svoj razvoj kao obrazovno središte, što posebno podržavamo“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora premijer Andrej Plenković.

 

Komentari