ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ

FOTO: Talent cup kao završnica uspješne sezone projekta nogometnih centara

Objavljeno: 15.06.2019. 14:38

Zadnja izmjena: 15.06.2019. 17:14

Foto: Damir Ivančić

Održan je 2. Talent Cup, završnica natjecanja nogometnih centara Varaždinske županije. Na nogometnom stadionu NK Varaždin održana su finalna natjecanja koja su okupila oko 220 mladih nogometaša.

Na današnjoj završnici okupile su se selekcije mladih nogometaša nogometnih centara iz svih krajeva Varaždinske županije koje su prošle pretkola. 

Prilikom otvorenja završnih natjecanja Tomislav Paljak, dožupan Varaždinske županije pohvalno se izrazio o projektu nogometnih centara koje podupire Varaždinska županija i ovogodišnjih rezultata rada.

- Prošle godine je završnica već bila ovdje, što je u doživljajnom smislu, mladim nogometašima poseban motivacijski dodatak da nastave raditi u nogometnim centrima, rekao je Paljak. - Ljudi koji osmišljavaju nogomet prepoznali su da se osjeća pad broja djece, određena depopulacija koja je prisutna na svim prostorima. Da nema ovakvog projekta ŽNS Varaždin ta djeca se ne bi imala gdje loptati, odnosno igrati nogomet. Posljedično bi propadali mali lokalni klubovi i na kraju ne bi smo imali tako široki bazen za izvrsnost koju u našoj županiji ima NK Varaždin, ali i ostali veći klubovi. Ovo je dobar projekt iza kojeg je stala Varaždinska županija, koja ga financira i kojem je glavni partner. To će činiti i dalje. Čestitam organizatorima, počevši od HNS-a, ŽNS Varaždin, ljudima koji vode projekt, trenerima, te roditeljima koji podržavaju svoju djecu jer puno je tu odricanja i rada. Ima još puno prostora za kvalitativne iskorake i ja očekujem, da će se to dogoditi. Današnja završnica na stadionu NK Varaždin je nešto prekrasno i mislim da svi koji sudjeluju, kreiraju i provode ovaj projekt mogu biti ponosni, dodao je Paljak.

Predsejdnik Županijskog nogometnog saveza Varaždin i član IO HNS-a Nenad Horvatić također je zadovoljan ovogodišnjim rezultatima rada projekta ngometnih centara.

- Projekt je polučio izuzetni dobre rezultate i ono što je najvažnije je da su djeca bila u fokusu, naglasio je Horvatić. - Nadam se da će se projekt nogometnih centara nastaviti ovako dobro a imamo najave da će se osnovati i još neki nogometni centri. Svi oni koji su na početku bili skeptični prema ovom projektu mislim da su sada shvatili da je ovo najbolje. Naravno, da ćemo na plenumu klubova razgovarati kako još sve možemo poboljšati. Svako dijete koje sačuvamo, svako dijete koje i dalje ima priliku igrati je vrijedno toga da sjednemo i iznađemo još bolje rješenje, najavio je Horvatić.

Glavni operativac u ŽNS Varaždin a također i glavni operatovac kod implementiranja nogometnih centara na županijskom nivou, glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak pohvalio je rad voditelja i trenera.

- Apsolutno možemo biti zadovoljni jer smo ispunili sve ciljeve koji smo si zadali. A, to je da pružamo mogućnost svoj djeci iz Varaždinske županije da igraju nogomet, da se bave sportom prije svega. Potaknuli smo i trenersku organizaciju da kroz stručan rad iznjedri najbolje i najtalentiranije djevojčice i dječake koji će onda ulaziti u škole nogometa. Odnosno, na kraju svima treba biti cilj da oni najbolji igraju u NK Varaždin, kao prvoligašu, zaključio je Novak.

Na kraju podijeljene su nagrade najboljim nogometašima 2006. godišta na 2.Talent Cupu nogometnih centara Varaždinske županije.

Konačan poredak na turniru:

1.NC Kučan/Trnovec

2.NK Varaždin 07

3. NC Maruševec

4. NC Sveti Đurđ

5. NC Vidovec

6. NC Petrijanec/Nova Ves

7. NC Kneginec/Biškupec

8. NC Jalžabet

9. NC Cestica

10. NC Varaždinske Toplice.

Komentari