umjetnost plesa

FOTO: Talentirani plesači, nadareni voditelji i veliki uspjesi ivanečkog Plesnog kluba 'Ivančica'

Objavljeno: 21.02.2017. 18:18

Zadnja izmjena: 21.02.2017. 18:20

Foto: Plesni klub 'Ivančica'/Viktor Hranić

Peterostruki državni prvaci u kategoriji seniorske jazz formacije, četverostruke državne prvakinje u kategoriji seniorskih jazz parova, osvojenih 13 srebrnih, 6 brončanih medalja u raznim dobnim skupinama, srebrna medalja u jazz seniorskoj kategoriji na europskom prvenstvu na kojem su ujedno, bile i predstavnice Hrvatske, samo su neke od titula i osvojenih vrijednih rezultata Ivanečkog Plesnog kluba 'Ivančica'.

Plesni klub 'Ivančica' postoji osam godina, okuplja uzraste od četvrte, pa sve do trideset i treće godine života, a u planu je otvorenje novih rekreacijskih grupa za odrasle. Klub trenutno broji oko 130 članova koji se redovno sastaju 2 do 4 puta tjedno, a pet voditeljica s posebnim entuzijazmom zamišljene koreografije pretvara u stvarnost.

Plesni klub 'Ivančica' se trenutno priprema za sudjelovanje na velikom i značajnom natjecanju, a predsjednica Kluba, Marina Cujzek nam je rekla nešto više o tome: 'Pripremamo se za ESDU DanceStar Croatia koje se održava u Hypo centru u Zagrebu od 3. do 5. ožujka. Nastupit ćemo u 3 kategorije – Lyrical, Open i Jazz, s 11 plesnih točaka i uzrastima kadeta, juniora i seniora. Ovo je jedno od najvećih plesnih natjecanja u Hrvatskoj, a ono je ujedno kvalifikacijski turnir za DanceStar Finale – World Dance Masters u Poreču.'

Maša, medvjed i Bruno Mars

Marina nam je otkrila i način na koji se bira glazba, a potom i koreografija: 'Općenito, uvijek pokušavamo naći neku temu koja će biti interesantna našim plesačima, ali i prikladna za njihov uzrast. Nažalost, danas se često susrećemo s plesnim točkama koje su neprikladne za dob djece, te je to ono na što posebno pazimo. Osobno, kada radim koreografiju, najčešće me zaintrigira neka pjesma i u glavi se već stvore različite ideje, pokreti, formacije, itd. Često tada pjesmu povežem s nekom temom koja je u skladu s pokretima te tada nastane jedna cjelina koja je zanimljiva plesačima i publici.'

- Mlađi članovi Plesnog kluba vole plesati na pjesme iz popularnih crtića, poput Frozen, Angry Birds, Maša i medvjed, dok oni malo stariji vole popularnu stranu glazbu, poput grupe One Direction, pjevača Brunu Marsa i slično, dok kod najstarijih postoje raznolike glazbene preferencije. – rekla je Marina na upit o glazbenim ukusima članova.

Budući da članovi Plesnog kluba već duže vrijeme plešu, nastala su i lijepa prijateljstva te je svaki trening i zabavan, te proveden u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi. Plesni klub 'Ivančica' okuplja sve one koji vole plesati, te su svi dobrodošli da se pridruže ovim uspješnim i talentiranim plesačima.

 

Komentari