u Luksemburgu

Foto - Tim Varaždinske županije natjecat će se na prestižnom Svjetskom kulinarskom kupu

Objavljeno: 21.11.2022. 12:09

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 12:09

Varaždinska županija će i ove godine imati svoje predstavnike na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu, najprestižnijem i najvećem svjetskom ekipnom kuharskom natjecanju koje se održava od 26. do 30. studenoga.

Uoči odlaska u Luksemburg prijem za članove Regionalnog tima Varaždinske županije je u Županijskoj palači priredila zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno s pročelnicima Dragutinom Vincekom i Darkom Majhenom. 

- Ne sumnjamo da će i ovaj put pokazati svoja znanja i vještine te našu županiju zastupati na najbolji mogući način. Ponosni smo što imamo i člana u Nacionalnoj kulinarskoj reprezentaciji. Ne treba posebno isticati koliko su naši kuharski majstori važni i kad je u pitanju turizam, jer znamo da upravo tradicionalna i moderna jela spravljena na vrhunski način privlače goste u naš kraj. Svim članovima Regionalnog tima želim puno uspjeha - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec

Regionalni tim Varaždinske županije čine četiri kuhara, jedan slastičar i tri pomoćnika, a u Luksemburgu ih čekaju veliki izazovi. Na natjecanju imaju zadatak pripremiti hladni stol koji se sastoji od čak četiri različita "finger food-a", svečane hladne plate, tri različita predjela, svečanog menija od pet slijedova, četiri različita deserta i četiri različita "petit foura". Kapetan Regionalnog tima Dario Rodeš istaknuo je da je i ove godine sastavljen odličan tim mladih kuhara.

Komentari