općina beretinec

Foto - Tko je sve bio i što je rečeno na svečanoj sjednici Općine Beretinec

Bila je to izvrsna prilika da se općinska vlast osvrne na aktualne projekte u općini, ali i da se najave oni nadolazeći, koje su najavili predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kapeš i općinski načelnik Nikola Žganec...
Objavljeno: 14.09.2022. 19:26

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 19:28

Povodom Dana Općine Beretinec i blagdana Uzvišenja svetoga Križa, danas je održana svečana sjednica Općine Beretinec.

Bila je to izvrsna prilika da se općinska vlast osvrne na aktualne projekte u općini, ali i da se najave oni nadolazeći. Predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kapeš i općinski načelnik Nikola Žganec održali su govore, a u svojem je obraćanju Žganec istaknuo sanacije klizišta na više mjesta u općini, sanacije sakralnih objekata te najavio nove projekte.

- Trenutno na području općine Beretinec imamo oko šest gradilišta kojima se možemo pohvaliti da radimo za dobrobit naših mještana, što opet podiže standard života naših sumještana. Uspješni smo i u povlačenju raznih sredstava u raznim projektima, dobili smo određena sufinanciranja te ovim putem zahvaljujem i djelatnicima Općine Beretinec na uspješnom apliciranju tih projekata, kao i onima koji su ih uspješno ocijenili. Moramo dovršiti ove projekte, a pritom pripremamo i dodatne projekte koje ćemo prijavljivati na natječaje i ITU mehanizme - rekao je Žganec.

'Specifičan položaj općine'

Župan Anđelko Stričak pritom je istaknuo raznolikost općine Beretinec s obzirom na njezin geografski položaj, a samim time i njenu ulogu u razvoju turizma Varaždinske županije.

- Općina Beretinec zaista ima puno razloga da obilježi ovaj svoj dan. Ima puno investicija, od sitnih komunalnih, ali i onih većih poput obnove dvorca Šaulovec koji će, dok se uredi, biti pravi bombončić. Između ostalog, sam smještaj općine Beretinec je specifičan po svom smještaju na karti. Oslanja se na Grad Varaždin tako da u tom nizinskom dijelu grade poduzetničku zonu koja se jako dobro razvija, brdoviti dio je posvećen uzgoju voća, povrća i vinogradarstvu, a ima i puno kuća za odmor koje puno znače za turizam ovog područja - rekao je Stričak.

Komentari