dan općine klenovnik

Foto - Tko je sve bio i što je sve rečeno na svečanoj sjednici Općine Klenovnik

Kako je rekao načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, u proteklih je godinu dana, između ostalog, odrađeno asfaltiranje cesta u Plemenšćini i dogradnja zgrade dječjeg vrtića. Osnovana je i Turistička zajednica Sjever Zagorja te je dodao kako na području općine "niče" sve više kuća za odmor...
Objavljeno: 11.10.2022. 20:22

Zadnja izmjena: 11.10.2022. 20:28

Foto: Luka Šalamun

Općina Klenovnik slavi svoj dan, a tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, što je ujedno i odlična prilika da se rezimiraju svi realizirani, aktualni, ali i planirani projekti.

Kako je rekao načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, u proteklih je godinu dana, između ostalog, odrađeno asfaltiranje cesta u Plemenšćini i dogradnja zgrade dječjeg vrtića za što je Općina od Ministarstva dobila 300 tisuća kuna. Dovršena je regulacija potoka u Lipovniku i izgrađena su dva mosta, a pritom je također načelnik najavio asflatiranje ceste Majheni i rekonstrukciju grobne kuće početkom iduće godine. Osnovana je Turistička zajednica Sjever Zagorja te je dodao kako na području općine "niče" sve više kuća za odmor.

- Imamo jako dobru suradnju sa Županijom i sa Županijskim cestama, čiji su radovi upravo u tijeku, a radi se o sanaciji ceste od centra prema rotoru Lipovnik i proširenju cesta. Asfaltirali smo i dvorište vatrogasnog doma na koji sam iznimno ponosan jer taj dom prije pet godina nije bio za korištenje. Od tada je dograđen, napravljena je prekrasna dvorana i proširili smo dvorište. Kao načelniku mi je iznimna čast da su mlade obitelji odlučile sagraditi više od deset kuća na području općine, što mi je ujedno i motivacija da i dalje nastavim razvijati našu općinu - rekao je Blaško.

'Općina slavi velike obljetnice'

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec tom je prilikom dodala kako Općina Klenovnik ove godine obilježava 83. obljetnicu licitarske proizvodnje, 90. obljetnica DVD-a Klenovnik te 160. obljetnicu školstva u Klenovniku.

- To su značajne obljetnice za ovu Općinu, ali sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih i marljivih žitelja ove općine. Općinsko vodstvo provodi proaktivnu politiku, a načelnik zajedno s timom vodi politiku koja želi ostvariti boljitak mještana. Odlično surađujemo s Općinom, a imali smo prilike čuti kako Općina poštuje županijske prioritete, odnosno ulaže u obrazovanje, poljoprivredu i zdravstvo - rekla je Zagorec.

'Mala, ali bogata općina'

Saborski zastupnik Predrag Štromar također je mještanima čestitao njihov dan te pohvalio općinsku vlast na spomenutim projektima.

- Klenovnik je mala, ali prekrasna i bogata općina koja svoje mještane s razlogom čini ponosnima, a općinska vlast također je kvalitetna i dobra. Jesen je doba koje dokazuje jesmo li dobro radili, ali prema onome što je rekao načelnik, godina je u proračunu bila svakako plodna. Najviše me razveselilo kada je načelnik rekao kako mladi u Klenovniku grade nove kuće, a njima treba osigurati kvalitetne uvjete, što im se ovdje i dokazano pruža - zaključio je Štromar.

Komentari