M18 EHF EURO 2018 VŽ - KC

FOTO: Tko je sve navijao za Hrvatsku u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u polufinalu Europskog prvenstva?

Objavljeno: 18.08.2018. 08:55

Zadnja izmjena: 18.08.2018. 08:55

Foto: Damir Ivančić

Mladi hrvatski rukometaši nisu se uspjeli plasirati u finale Europskog kadetskog prvenstva, koje se održava u Varaždinu. 

U polufinalu je bila bolja reprezentacija Islanda i  pobijedila je rezultatom 30:26 (13:12). Hrvatski kadeti dobro su otvorili susret, ali Islanđani su gotovo cijelu utakmicu bili u vodstvu. U nekoliko navrata Hrvatska je uspjela uloviti priključak, ali ne i prelomiti utakmicu na svoju stranu. Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Ante Ivanković s pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Fran Mileta i Gianfranco Pribetić. Stipe Purić skupio je deset obrana. Haukur Thrastarson bio je prvo ime Islanda s deset pogodaka. Mladi hrvatski rukometaši tako će se u nedjelju boriti za brončanu medalju protiv Danske, dok će u finalu zaigrati Island i Švedska.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju, 19. srpnja u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin s početkom u 15 sati uz izravan prijenos na Planet Sport kanalu te EHFTV-u.

Disciplinirane ekipe

Hrvatski izbornik Boris Lisica ovako je vidio polufinalni susret. - Igramo u niskom rezultatu s takvim ekipama koje su disciplinirane, te postepeno grade napad. Islanđani su imali izrazitog šutera koji je dao nakon pasivnog napada, on rješava neke situacije. Mi takvoga raspoloženog danas nismo imali, da iz tih mat pozicija iz igre, bez igre zabije koji gol i održava rezultata, odnosno blagu prednost između 1 do 2 gola. Nama taj nedostatak od 1 do 2 gola radi paniku, još nisu to naučili igrati. Mi gubimo gol razlike, i bezglavo trčimo stizati, što je nepotrebno nego treba pronaći igru. U toj fazi jednostavno se izgube i sve pobrkaju. Onda je teško, a Islanđani odu na 3, onda se neki mali alarm upali, ali u principu pravi protok i pravu igru, pravi dogovor nije poštovan i tako nije bilo ni pozitivnog rezultata.

Ekstra individualci

kako odigrati s Dancima nakon poraza u Koprivnici?

- S Dancima znamo da nema prevelikih izmjena, svaki na svom mjestu, trči gore, naprave pritisak, ako im se otvori, u vodstvu su. Teško je to stizati, disciplinirani su, napad traje 40 sekundi. Nema lopte gratis, niti jedne i tu ako si malo nervozan, jedan gratis on vodi +2, nije bolje nego si ti nervozan. To jako dobro koriste, spremni su momci, nema tu šta. Dobro imaju, ekstra individualca, dobro dosta posloženo. Prema tome, mi ćemo morat na ove stvari, da bi napravili iskorak prpiaziti, taj nam treba da bi bili u nekim finalima, pronaći rješenje. Mislim da su dečki dali sve od sebe, nema tu prigovora. Borili su se trčali, hvatali za majice, bacali po podu, ali ne ide. Evo kao što smo imali učenje, domaćinskom prvenstvo je bilo teško. Podnijet je teret prve utakmice, druge utakmice, Srbije, Danske, polufinala, finale imaju sljedeću fazu učenja. Igrati za treće mjesto bit će ponos i čast. Nastojat ćemo još popraviti ovaj segment, pa ako popravimo, stignemo popraviti u jedan dan. Nadam se da ćemo se bolje prezentirati protiv Danske i uzvratit za poraz u Koprivnici, najavio je Lisica.

Komentari