povodom dana grada

FOTO: Toplice slave Dan grada, a okupljenu publiku zabavljali su Mejaši

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.11.2019. 09:00

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 09:44

Varaždinske Toplice obilježavaju Dane grada, a kulturno-zabavni program započeo je u petak „Topličko Martinje 2019“ otvoreno je u prijepodnevnim satima u Ulici nad zidom, izložbom policijskog naoružanja, opreme, tehnike i vozila te večernjim nastupom glazbenog sastava Kavaliri.

Subotnja večer dočala se uz koncert popularnih Mejaša a da bi dobar tamburaški štimung traja i u sitne noćne sate pobrinuli su se Prvi srakarski tamburaši. Naravno, dodatni martinjski ugođaju doprinijelo je i tradicionalno „Martinje u Minervi“ održano iste subote navčer u kojem je više od 200 posjetitelja uživalo je u gastro delicijama s martinjskog menija Hotela Minerva.

A kakvo bi to obilježavanje Dana grada i blagdana svetog Martina bilo, da se u program topličkog Martinja nisu uključili i vrijedni članovi gradske Udruge vinogradara i voćara sveti Martin. Oni su za brojne posjetitelje pripremili u nedjelju „Martinjske špelancije“ uz degustaciju vina, pečene kestene i mnoštvo zanimljivosti na malom sajmu domaćih proizvoda i rukotvorina. Za glazbenu kulisu pobrinuli su se članovi Tamburaškog sastava Ex Fakini.

Program manifestacije „Topličko Martinje 2019“ nastavlja se u srijedu, 13. studenog, kada Dječji vrtić „Tratinčica“ organizira Dan otvorenih vrata senzomotorne dvorane, dok će dan kasnije od 17 sati biti prezentiran cjelokupni projekt uređenje i opremanja senzomotorne sobe, dječjih jaslica i rekonstrukcije zgrade ovog topličkog Dječjeg vrtića.

 

Komentari