grad varaždinske toplice

Foto - Toplička osnovna škola domaćin međuopćinske smotre LiDraNo

Objavljeno: 16.02.2022. 18:44

Zadnja izmjena: 22.02.2022. 11:49

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice u srijedu je po prvi puta bila domaćin međuopćinske smotre LiDraNo 2022. godine.

Toplička je škola ugostila učenike s područja bivše Općine Novi Marof u što spadaju škole iz Bisaga, Visokog, Brezničkog Huma, Ljubešćice, Novog Marofa, Podruta, Svibovca i Varaždinskih Toplica. Na ovogodišnjoj smotri koju je službeno otvorila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković natjecala su se i tri literarna i jedan novinarski rad iz topličke škole.

- Naši toplički učenici tradicionalno su uspješni na raznim školskim, županijskim, ali i državnim natjecanjima na čemu im čestitam. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, ali i cijelu našu županiju i na njih smo ponosni – rekla je Ratković dodavši kako će im Grad Varaždinske Toplice biti podrška u svemu.

Goranka Štefanić, ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, rekla je kako se njihova škola može pohvaliti činjenicom da su već tri godine zaredom bili predloženi za državnu smotru u kategoriji novinarskih radova, no još nikada nisu bili na državnom natjecanju.

Županijska smotra u Petrijancu

Na međuopćinskoj smotri LiDraNo 2022. godine učenici se natječu u literarnom, novinarskom, radijskom i scenskom stvaralaštvu, a Povjerenstvo je radove učenika Marka Bujanca, Vande Vitez i Ive Plišo iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Klare Blaži, Marije Gazdek, Vite Valentak, Ane Rabuzin, Marte Falat, Maše Fotak, Jasmine Bartolec, Emanuele Bencek i Dore Kopjar iz OŠ Novi Marof, Marije Kranjec iz OŠ Ljubešćica, Elene Šturbek iz OŠ Visoko i Paule Andrašek iz OŠ Breznički Hum predložilo da područje bivše Općine Novi Marof predstavljaju na županijskoj smotri u Petrijancu.

Komentari