u harmoniji s prirodom

FOTO Toplički osnovnoškolci sudjelovali u brojnim ekološko-edukativnim radionicama

Objavljeno: 23.05.2018. 08:16

Zadnja izmjena: 23.05.2018. 08:23

Nedavno je u topličkoj školi, već peti puta potvrđen status Ekoškole, a djelatnici su ponosni što je ove godine to zlatni status. Tijekom cijele godine u školi se kontinuirano provode aktivnosti kojima se učenicima nastoji osvijestiti važnost očuvanja okoliša i podizanje ekološke svijesti.

Škola je u radnoj akciji,  22.svibnja, provela niz ekoloških radionica, čišćenje okoliša škole i otvorenje "Vrteka" koji je dobio novo ruho. U sklopu EU projekta „Školska shema“ u prvim i drugim razredima održane su kušaonice jagoda u organizaciji Savjetodavne službe Varaždin, a učenici su uz kušanje jagoda ispunjavali anketni listić na kojem su ocjenjivali vanjski izgled, okus jagoda i opći dojam. 

Treći razredi prisustvovali su radionici u organizaciji topličkog muzeja na kojoj su izradili vjenčiće od prirodnih materijala kakve su nosili Rimljani. Četvrti su razredi također iskazali svoje vještine i kreativnost u izradi glazbenih instrumenata od recikliranih materijala, dok su peti, šesti i osmi razredi u zelenoj ophodnji uredili i očistili okoliš škole, ali i gredice luka i češnjaka u  školskome vrtu.

Također, učiteljice Mara Malenica i Ana Vuković za sedme su razrede, u sklopu BEErasmus eTwinning projekta Pčele (Bienen), provele kušaonicu meda uz radionicu u kojoj ih je profesorica biologije i kemije Ana Vuković upoznala s vrstama meda, prepoznavanju pravoga meda i ljekovitosti meda, a sedmaši su također sudjelovali u predavanju " Kako dresirati pčele". 

Kruna svih aktivnosti bilo je okupljanje svih učitelja i učenika ispred školskog vrta koji je poprimio novo ruho, izgrađena je ograda i kompostana. Ravnateljica škole Goranka Štefanić zahvalila se svima koji su doprinijeli novom izgledu vrta.

 

Komentari