grad varaždinske toplice

Foto - Toplički učenici na zanimljivom predavanju učili o šumarstvu i važnosti zaštite prirode

Objavljeno: 19.04.2024. 07:57

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 08:01

Učenici šestog razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice su imali priliku naučiti nešto više o šumarstvu, odnosno o pošumljavanju i čime se sve šumari bave, kako se brinuti o zdravlju šuma, ali i zašto je ponekad nužno sječi stabla.

Naime, za učenike je u školi organizirano predavanje u okviru projekta „Škola u šumi, šuma u školi” koji Hrvatske šume provode već niz godina u suradnji sa školama u Hrvatskoj. Predavanje je održala koordinatorica projekta na području Uprave šuma, Podružnice Koprivnica, Sonja Rukavina, stručna suradnica za sjemenarstvo i rasadničarstvo, a sudjelovala je i Emilija Seidl, stručna suradnica za ekologiju u Upravi šuma.

– Upoznali smo učenike sa šumama Hrvatske, posebice sa šumama ovoga kraja, i općim korisnim funkcijama šume. Donijeli smo i jednu donaciju, stablo lipe, koje želimo da Škola posadi – kazala je Seidl.

Ravnateljica topličke škole Goranka Štefanić kazala je da Škola podržava ovakve akcije koje pripremaju Hrvatske šume te da su se uključili i prošle godine, i to predavanjima u učionicama na otvorenom te sadnjom drveća.

Komentari