proslava

Foto - Tradicionalan prvi svibanjski izlet u Trakošćanu privukao brojne posjetitelje

Objavljeno: 01.05.2022. 19:38

Zadnja izmjena: 01.05.2022. 19:38

U organizaciji Općine Bednja i Turističke zajednice Trakošćan Općina Bednja povodom Međunarodnog praznika rada u nedjelju je održana manifestacija, Prvi svibanjski izlet u Trakošćan.

Riječ je o već tradicionalnoj manifestaciji, a biser kontinentalnog turizma svake godine, pa tako i ove, za sve svoje goste priprema doista bogat program. Ovogodišnja manifestacija privukla je velik broj posjetitelja, a zadovoljstvo što je održana izrazio je i načelnik Damir Poljak čestitavši svim građanima Međunarodni praznik rada.

- U današnjem događanju sudjelovale su brojne udruge i kulturno-umjetnička društva, pa čak i gosti iz Slovenije tako da se nadam da su svi posjetitelji zaista uživali u bogatoj ponudi – rekao je Poljak dodavši kako se u sklopu manifestacije prezentira i tradicionalna ponuda domaćih proizvoda što je dokaz kako Općina njeguje kulturu, tradiciju i običaje.

Načelnik Poljak osvrnuo se i na nešto drugačije izdanje Trakošćanskog jezera koje je trenutno prazno. Naime, zahvaljujući Hrvatskim vodama i Vladi Republike Hrvatske nakon više od 60 godina započeo je projekt izmuljivanja jezera što će, naglašava Poljak, dodatno doprinijeti uređenju okoliša i čitavog kraja.

-Čišćenje Trakošćanskog jezera još će više doprinijeti očuvanju kulturne baštine i biološke raznolikosti koju ovaj kraj ima i zaštićen je u Naturi 2000. Trakošćan je bio i ostat će jedan od najljepših dvoraca u Republici Hrvatskoj, ali i u svijetu, pa vjerujem da će kao destinacija i dalje, usprkos praznom jezeru, privlačiti brojne turiste koji uživaju ljepotama naše Općine – zaključio je načelnik Poljak.

Komentari