Okupljanje na planini

Foto - Tradicionalni pohod na Ravnu goru na Uskrsni ponedjeljak 

Objavljeno: 02.04.2024. 12:38

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 12:41

Općina Bednja i Grad Lepoglava i ove su godine organizirali sad već tradicionalni pohod na Uskrsni ponedjeljak na Ravnu goru, gdje su sve vjernike, izletnike, planinare i rekreativce počastili ukusnim uskrsnim grahom, izvijestili su iz Općine Bednja.

Nakon misnog slavlja u kapelici Sveta tri kralja, nastavljeno je druženje brojnih vjernika i izletnika, a načelnik Općine Bednja Damir Poljak, predsjednik općinskog Vijeća Vladimir Kramarić i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić svim su okupljenima podijelili i tradicionalni uskrsni grah.

– Nastavljamo s ovom lijepom tradicijom i veseli nas da se svake godine okupi sve više posjetitelja. Okupljanje na Ravnoj gori organiziramo u suradnji s Gradom Lepoglavom jer upravo ova gora povezuje naša dva kraja. Ne dolaze samo stanovnici bednjanskog i lepoglavskog kraja, već je okupljanje na Uskrsni ponedjeljak na Ravnoj gori postao omiljeni događaj brojnim planinarima i izletnicima iz cijele Varaždinske županije, ali i susjednih – poručio je načelnik Poljak.

Komentari