uoči božića

Foto - Tradicionalni posjet UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec istočnoj Slavoniji i zapadnom Srijemu

Objavljeno: 19.12.2023. 12:23

Zadnja izmjena: 19.12.2023. 12:23

Foto: UDVDR Ivanec

Izaslanstvo UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec uoči Božića i Nove godine boravilo je u tradicionalnom, 6. dvodnevnom posjetu istočnoj Slavoniji i zapadnom Srijemu te tom prilikom na mjestima velikih stradavanja u Domovinskom ratu odalo počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima.

Posjet je počeo odavanjem počasti kod Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i legendarnom Blagi Zadri, na lokaciji poznatoj kao “groblje tenkova”. Izaslanstvo je obišlo i Memorijalno groblje hrvatskih branitelja u Vukovaru i Ovčaru i poklonilo se žrtvama agresije, među kojima su bili i branitelji s područja bivše općine Ivanec. Izaslanstvo se svim stradalnicima poklonilo i u Iloku i Lovasu, gdje su im svoja potresna sjećanja ispričali Franjo Došen, predsjednik nedavno formiranog UDVDR Lovasa i Antun Luketić, član predsjedništva Ogranka. Posjetili su i Tovarnik, gdje ih je u općinskom uredu dočekao načelnik Anđelko Dobročinac sa suradnicima.

Drugog dana članovi izaslanstva odali su počast žrtvama u Borovu Naselju, u Aljmašu, na spomeniku kod Dunava, te u Borovu. U povratku su ivanečki branitelji posjetili i Vukovarski vodotoranj, simbol stradanja grada 1991., poklonili se žrtvi Francuza Jeana Michela Nicoliera i drugih heroja obrane Vukovara te obišli vanjski izložbeni kompleks Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru. 

Komentari