HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Foto - Tradicionalno obilježen Hrvatski olimpijski dan u OŠ Sračinec

Objavljeno: 10.09.2022. 17:25

Zadnja izmjena: 10.09.2022. 21:11

U OŠ Sračinec tradicionalno je obilježen Hrvatski olimpijski dan. Za tu prigodu u školskoj sportskoj dvorani priređene su prezentacije nekoliko sportova, te su na vanjskim terenima učenici stali u formaciju pet olimpijskih krugova.

Ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec pozvala je sve učenike da se uključe u sportske grupe koje djeluju na školi i naglasila zdravstvenu i odgojnu komponentu bavljenja sportom. Svoje aktivnosti i sportske škole predstavile su Varaždinske mažoretkinje, Teniski klub Varaždin 1181, Košarkaški klub Varteks Karate klub Ippon Varaždin i vrlo uspješni školski gimnastički klub.  

HOD

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

Komentari