15. Sportski susret

FOTO: Tradicionalno okupljanje srednjoškolaca sportaša u Varaždin dovelo prijatelje iz Lendave i Zalaegerszega

Objavljeno: 10.10.2019. 15:47

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 15:47

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina danas je bila domaćin 15. Sportskom susretu triju gradova. Ovo tradicionalno okupljanje srednjoškolaca sportaša u Varaždin je dovelo prijatelje iz Lendave i Zalaegerszega.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, podsjetio je da je projekt prije 15 godina krenuo iz Varaždina. - Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina povezala je tri grada iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Bitno je napomenuti da kompletne troškove naše natjecateljske ekipe, kao i same organizacije natjecanja, snosi Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Smatram da je to dobar put da se mladi zadrže u sportu i da pomognemo da mladi u što većem broju budu uključeni u sport. Danas se susret održava u Varaždinu, a za tri tjedna idemo u goste i tako svake godine već 15 godina - izjavio je Runac.

U svakom se gradu održavaju natjecanja u dva sporta. Voditeljica projekta, stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar, istaknula je da je Varaždin ove godine prvi domaćin, s natjecanjima u atletici na stadionu „Sloboda“ i kuglanju u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi. Najuspješniji bili su domaćini, s ukupnim pobjedama i u atletici i u kuglanju. Mladi sportaši iz Zalaegerszega zauzeli su druga mjesta u oba sporta, a oni iz Lendave treća.

Komentari