od Slatine do Virovitice

FOTO: Traje treći dan pješačenja 'Puma' prema Varaždinu pod nazivom 'Pumin skok 18'

Objavljeno: 14.12.2018. 16:13

Zadnja izmjena: 14.12.2018. 16:25

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade nastavljaju put do Varaždina, trećom etapom od Slatine do Virovitice u dužini od 30 kilometara. Svaka etapa pješačenja nosi naziv po jednoj operaciji koju je uspješno provela 7. gardijska brigada Pume, pa tako ova nosi naziv 'Pumin skok 18'. 

Zadnja dionica u dužini od 27 kilometara je od Ludbrega do Varaždina i ujedno zadnji dan pješačenja, kada cijela bojna ulazi u Varaždin, a na putu prema vojarni, Pume će proći kraj Spomen obilježja Puma u Varaždinu, gdje će položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

- Ujedinjeni u zajedničkom cilju, povratku u Varaždin, gdje je nekad bila i matična postrojba Puma, spremni smo prihvatiti i izvršiti sve zadaće i izazove koji su pred nas postavljeni i ponosno dopješačiti do Varaždina - poručio je satnik i zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume. 

Zadovoljstvo povratkom u matičnu postrojbu u Varaždinu nije krio ni bivši pripadnik 7. gardijske brigade Pume i sadašnji pripadnik 2. mehanizirane bojne Pume desetnik Zoran Brkić koji se tijekom hodnje prisjetio sudjelovanja u Domovinskom ratu. Svečano otvaranje i imenovanje vojarne 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu održat će se u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine. 

Komentari