gotov 11. TFF

FOTO: Trash Film Festival završio dodjelom Zlatnih motorki za najbolja ostvarenja

Objavljeno: 11.09.2016. 14:54

Zadnja izmjena: 11.09.2016. 15:02

Foto: Mario Knor

Svečanom dodjelom festivalskih nagrada Zlatnih motorki završio je u subotu 11. Trash film festival u Varaždinu. Glamurozna dodjela Zlatnih motorki održana je u Kinu Galerija, a prisustvovali su joj brojni trasheri iz svih dijelova Hrvatske.

Ove godine, prvi put u povijesti Trash film festivala dodijeljene su samo četiri Zlatne motorke budući da na festival nije prijavljen niti jedan film koji bi se mogao svrstati u kategoriju borilačkog filma. Dodijeljene su tako nagrade za akcijski, SF i horor film, a jednu Zlatnu motorku tradicionalno je dodijelila i festivalska publika.

Zlatna motorka za najbolji akcijski film 11. TFF-a dodijeljena je španjolskim filmašima Albertu Rodriguezu i Hectoru Colonu za film "Tenemos visita".  Zlatna motorka za horor film dodijeljena je francuskom filmašu Lionelu Compteu za film "Bunker game". Nagrada za najbolji SF otišla je također u Francusku, filmašu Marc-Henri Boulieru za film "Juliet". Festivalska publika najboljim je filmom festivala ocijenila pak španjolski akcijski film "Como yo te amo".

U službenoj konkurenciji festivala prikazan je ukupno 51. film iz 11 zemalja, a ukupno je na festival bilo prijavljeno dvjestotinjak filmova iz svih dijelova svijeta. Uz članove stručnog žirija, kazališne i televizijske glumce Alena LiverićaŽeljka Vukmiricu te znanstvenika Tomislava Pletenca, prisutni su bili i kazališni i televizijski glumci Stojan Matavulj i Marinko Prga te brojni drugi.

Nakon dodjele Zlatnih motorki, na festivalskoj pozornici na Kapucinskom trgu nastupile su koncertne zvijezde ovogodišnjeg festivala, Bijelo Dugme Real Tribute Band iz Beograda.

Komentari