općina bednja

Foto - Treći rođendan Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji

Objavljeno: 24.11.2023. 08:05

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 08:05

Prošlo je tri godine od dovršetka projekta izgradnje Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji koji je tih dana u svoje prostore primio 45 mališana.

Nakon tri godine, na proslavi 3. rođendana, osmijesi dječjih lica, zadovoljstvo zaposlenica i zaposlenika vrtića, ali i zadovoljstvo roditelja koji znaju da njihovi mališani odrastaju u toplom i sigurnom okruženju, potvrda su ispravnosti realizacije projekta koji je tada iznosi više od milijun eura.

-Gradnja vrtića u Bednji je naš esencijalni, krunski projekt. Tu rečenicu sam izrekao prilikom otvorenja vrtića i iza te rečenice stojim i danas. Ulaganje u izgradnju vrtića bilo je ulaganje u našu budućnost, ulaganje u zadržavanje mladih obitelji na ovim našim lijepim, zelenim bregima. Radost i veselje koje imamo ovdje u našem vrtiću potvrđuje nam da smo svi zajedno bili u pravu kada smo krenuli i dovršili ovaj projekt - naglasio je načelnik Općine Damir Poljak.

Podsjetimo, prije tri godine ulaganjem nešto većim od milijun eura, nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje, preuređen je, rekonstruiran i adaptiran u funkcionalne prostore za boravak djece i njihovih odgojiteljica. Investicija je većim dijelom sufinancirana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, točnije iz Programa ruralnog razvoja – Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Komentari