blagdan svetog Benedikta

FOTO: Tri se dana naveliko slavilo u Svibovcu Podravskom - pogledajte kako je bilo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2019. 13:18

Zadnja izmjena: 15.07.2019. 13:27

U petak, subotu i nedjelju u Svibovcu Podravskom slavio se blagdan svetog Benedikta, zaštitnika ovog mjesta u općini Sračinec. Sve je počelo u petak u večernjim satima, kada je pod šatorom održana zabava uz tamburaše TS Fijaker.

Osim toga, održan je već tradicionalni Svibovski sejem u organizaciji Udruge Črepičar na kojem su svoje rukotvorine predstavile mnogobrojne udruge s područja naše županije. Subotnji program proslave počeo je sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Svibovec Podravski, koju je vodio Žarko Španić, predsjednik MO.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec pozdravio je sve prisutne te čestitao blagdan stanovnicima Svibovca Podravskom, a posebno je pozdravio načelnika Općine Hrvatski Židan iz Mađarske Ištvana Krizmanića, koji je ponovno došao u posjet općini Sračinec, s folklornom grupom.Načelniku Općine Hrvatski Židan Ištvanu Krizmaniću uručena je prigodna zahvalnica za suradnju s MO Svibovec Podravski.

Nakon svečane sjednice održana je velika Međunarodna smotra folklora na kojoj nastupilo oko 200 folkloraša iz Varaždinske županije, Slavonije i susjedne Mađarske. Nedjeljni program proslave započeo je otvorenjem i blagoslovom Protupožarnog centra DVD-a Svibovec Podravski, koji je blagoslovi varaždinski biskup Josip Mrzljak. Nakon ponovnog pokretanja vatrogastva u Svibovcu Podravskom, godinama se radilo na nabavci opreme i uređenju prostorija koje su dovršene. 

U kapeli svetog Benedikta, koja obilježava 400. godišnjicu izgradnje, održana je svečana sveta misa koju je predvodio biskup Josip Mrzljak. Program proslave završen je nogometnim susretom Udruge Črepičar i Legendi na terenu NK Podravac.

Komentari