Trio Two plus one

FOTO: Glazbenice Maja, Katarina i Jelena nakon godina razdvojenosti zajedno zasvirale u Glazbenoj školi

Objavljeno: 05.12.2018. 12:52

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 13:01

Još jedan u nizu koncerata u sklopu obilježavanja 190 godina od početka djelovanja Glazbene škole u Varaždinu održan je u ponedjeljak 3. prosinca 2018. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu. Mlade glazbenice i prijateljice, Maja Magdalenić Barić, Katarina Horvat i Jelena Geček ponovno su se okupile kako bi svojim nastupom dale doprinos proslavi 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu.

Trio koji čine dvije flaute i klavir nastao je u jesen 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u sklopu kolegija „komorna glazba“, pod vodstvom izv. prof. art. Saše Nestorovića. Nakon samo 2 mjeseca suradnje djevojke bilježe zapažene koncerte i rezultate. Najviše se ističu: recital na 14. Senjskim koncertnim večerima, glazbeno- poetski recital povodom Mjeseca Matice hrvatske u Čakovcu , nastup na državnom natjecanju HDGPP-a u Opatiji gdje u prosincu 2011. osvajaju drugu nagradu. Nakon brojnih nastupa putevi im se razilaze. Jelena i Maja završavaju svoje školovanje na Muzičkoj akademiji i okreću se pedagoškom radu, dok Katarini preostaju još dvije godine studija. Fizički razdvojene, ali i dalje u kontaktu, glazbenice razmjenjuju ideje i želje za ponovnim okupljanjem.

- Povezuje nas prijateljstvo još iz studenskih dana i Glazbene škole u Varaždinu, jer povezane smo što sa školovanjem što s pedagoškim radom sa slavljeničkom školom. Program koncerta koncipirale smo da imamo presjek svih razdoblja od baroka do današnjih dana, rekle bi za svaki ukus ponešto. Bio nam je ovo prvi koncert u Varaždinu, a iza sebe imamo koncerte u Zagrebu, Čakovcu i Senju - otkrila je Katarina Horvat.

Komentari