općina trnovec bartolovečki

Foto - Trnovec Bartolovečki nastavlja investicije na prometnicama vrijedne 249 tisuća eura

Objavljeno: 25.06.2023. 09:09

Zadnja izmjena: 25.06.2023. 09:09

Nastavljaju se radovi na prometnicama u Općini Trnovec Bartolovečki, vrijedni 249 tisuća eura, a radi se o prometnicama u naselju Trnovec, i to Kratkoj ulici te ulici Augusta Šenoe.

Kako je rekla načelnica Verica Vitković prilikom obilaska radova, u Kratkoj ulici su radovi u tijeku, dok će u Ulici Augusta Šenoe uskoro krenuti. Ukupna vrijednost radova u Kratkoj ulici je 159 tisuća eura. Radi se o jednoj od najstarijih prometnica u naselju Trnovec. Ujedno je, u vrlo prometnoj Zagrebačkoj ulici, napravljen pješački prijelaz.

- Prijelaz je napravljen u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Našim učenicima koji idu tim putem u školu, te našim župljanima koji idu prema crkvi ponekad je nemoguće prijeći ovu cestu. Vjerujem da će ovaj pješački prijelaz doprinijeti sigurnosti prelaska ceste našim najmlađim, kao i najstarijim mještanima, ali naravno i svim ostalim sudionicima u prometu - rekla je Vitković.

Zahvaljujući prijavi na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Općini je za Kratku ulicu dodijeljeno 30 tisuća eura. Radovi su u tijeku, a rok za završetak je četiri mjeseca. No, prema riječima izvođača radova, oni bi mogli završiti i prije.

- Do sada je skinut sloj asfalta, iskopano je te je postavljena nova oborinska odvodnja, odnosno slivnici. Sada slijedi navoz, postavljanje slivničkih i kanalizacijskih rešetki, fina priprema te asfaltiranje. Završno slijedi prometna signalizacija, odnosno iscrtavanje i postavljanje prometnih znakova. Rok za izvedbu radova je četiri mjeseca, no mi se nadamo da će radovi završiti nakon tri mjeseca - rekao je Dražen Igrec, direktor firme Gradax.

Komentari