Svečana sjednica

FOTO: Trnovec Bartolovečki obilježio svoj dan - evo kako je bilo i tko je sve došao

Trnovec Bartolovečki slavi Dan Općine, a sve je popraćeno svečanom sjednicom uz veliki broj uzvanika. Idealna je to prilika da se pobroje uspjesi i realizirani projekti u proteklih godinu dana te najave novi.
Objavljeno: 18.04.2019. 08:03

Zadnja izmjena: 18.04.2019. 11:13

Foto: Viktor Hranić

Trnovec Bartolovečki slavi Dan Općine, a sve je popraćeno svečanom sjednicom uz uzvanike. Idealna je to prilika da se pobroje realizirani projekti u proteklih godinu dana te najave novi.

Načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da općinska vlast sve akcije poduzima u cilju podizanja standarda života mještana, a smatra kako to može ostvariti zbog činjenice da su u godinu dana s kvalitetnim projektima ostvarili kapitalne pomoći iz državnog proračuna u vrijednosti od 3.986.896 kuna. Kao najveće projekte koje je načelnik Šamec izdvojio su uređenje Ulice Široke Ledine u iznosu 2,8 milijuna kuna, te uređenje Radničke ulice u Trnovcu u duljini 600 metara ukupne vrijednosti 874 tisuće kuna. Također, najavio je i jedno od najvećih ulaganja - Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Varaždin, naselja Bartolovec i Žabnik, a projekt je vrijednosti 15,6 milijuna kuna. - Uz velike projekte Općina značajna sredstva izdvaja za vrtićko, predškolsko i školsko obrazovanje kao i studente, zdravstvo i udruge. - rekao je načelnik Šamec.

- Prijatelji Općine Trnovec dolaze svake godine na Dan općine i vide koliko se radi i koliko se koriste ona sredstva koja je Vlada omogućila. Ulaže se za dobrobit građana. Komunalna i obrazovna infrastruktura, zdravstvo, to je ono što građani stvarno trebaju. Udruge se potiču na njihov rad i mislim da je ovdje društvena klima jako dobra. - kazao je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar

Komentari