svečana sjednica

Foto - Tuča i dogradnja Osnovne škole obilježile proteklu godinu u Općini Veliki Bukovec

Načelnik Franjo Vrbanić istaknuo je kako Općina ove godine slavi 25 godina, s obzirom na veliku tuču koja je zadesila to područje, kaže, novci koji su bili predviđeni za veće obilježavanje preusmjereni su na drugi dio proračuna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.10.2022. 08:49

Zadnja izmjena: 05.10.2022. 09:34

Foto: Luka Šalamun

Općina Veliki Bukovec slavi svoj dan, a tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Načelnik Franjo Vrbanić istaknuo je kako Općina ove godine slavi 25 godina, s obzirom na veliku tuču koja je zadesila to područje, kaže, novci koji su bili predviđeni za veće obilježavanje preusmjereni su na drugi dio proračuna.

- Taj nesretni dan, 25. svibanj, nešto prije 18 sati, ponavljao sam ovih mjeseci da se u životu nisam ničega bojao, ali taj dan sam se bojao. Nisam se bojao za sebe niti za imovinu, nego za ljude i sva sreća da nitko nije stradao. Ova nesreća koja se dogodila nije nas razdvojila nego nas je zbližila i tako trebamo razmišljati dalje - rekao je Vrbanić.

Kao najveći projekt Vrbanić je izdvojio dogradnju škole Veliki Bukovec u čiju su rekonstrukciju Varaždinska županija te općine Veliki i Mali Bukovec uložile više od 13 milijuna kuna. Od ostalih projekata Vrbanić je izdvojio izgradnju mosta na Plitvici u naselju Dubovica te kružni tok koji će uskoro biti završen.

- Moramo spomenuti projekte koje smo započeli još prošle godine, a to je toplinska energija. Iskorištavanje geotermalne energije u svrhu toplinarstva išao bi najprije na javne ustanove, nakon toga na cvjećarstvo koje je stradalo da ljudima na taj način možemo omogućiti daljnji rad na području cvjećarstva - rekao je Vrbanić.

'Općina vrijednih i marljivih ljudi'

Ispred Varaždinske županije okupljenima se obratila zamjenica župana Silvija Zagorec. - Ono što posebno veseli je suradnja Općina Mali i Veliki Bukovec jer se kroz suradnju može napraviti puno više. Željela bih pohvaliti općinsko vodstvo koje kontinuirano osluškuje potrebe svojih mještana i sukladno tome kreira i donosi politike. I moja obitelj je bila pogođena tučom, ali smo došli u Veliki Bukovec, općinu vrijednih i marljivih ljudi - rekla je Zagorec i podsjetila da je Varaždinskoj županiji namijenjeno 5,2 milijuna kuna za saniranje posljedica od tuče.

Komentari