400 zadovoljnih posjetitelja

FOTO U Bednji se za koncert Kavalira tražila i stolica više - a evo što vas sve sutra čeka na Veliku Gospu

Objavljeno: 14.08.2017. 18:47

Zadnja izmjena: 14.08.2017. 18:47

Bednja je kulturnim manifestacijama krenula u susret proslavi Velike Gospe, pa su stoga sinoć na igralištu osnovne škole održali večer evergreena, koje su izvodili Kavaliri - bednjanski glazbeni brand.

Koncert je već unaprijed na društvenim mrežama izazvao dobre vibre i interes gledatelja, ali je odaziv ugodno iznenadio i organizatore i izvođače, jer se okupilo oko 400 gledatelja. Ni dodatne stolice nisu bile dostatne, pa je veliki dio publike stajao tijekom koncerta. Glazbena večer trajala je oko 90 minuta, a Kavaliri su je ispunili vlastitim starijim i novim hitovima, zatim, najpoznatijim melodijama s Krapinskih festivala kao i starijim, vječnim hitovima koji već desetljećima uživaju antologijski status. Poseban ugođaj večeri dale su baklje zapaljene oko igrališta.

Program je vodila Marijana Svržnjak, a na kraju je svim građanima riječi zahvale uputila predsjednica Općinskoga vijeća Bednje dr. Marija Kolačko koja je, zajedno s timom suradnika, organizirala ovu kulturnu manifestaciju. Večer je nastavljena projekcijom filma Bogovi Egipta, a veliki odaziv manifestaciji pokazao je da su građani željni kulturnih događanja i intenziviranja društvenog života u Bednji.

Bogat program za Veliku Gospu

Sutra je za blagdan Velike Gospe - koji se u Bednji posebno slavi - organiziran bogati program, koji započinje jutarnjom misom u 8 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će predvoditi župnik vlč. Neven Blažon. U 9.30 minuta načelnik općine Bednja Damir Poljak će u Općinskoj vijećnici prirediti svečani prijam za sve ugledne goste i uzvanike koji su najavili dolazak u Bednju. U 10.15 sati na prostoru ispred Osnovne škole u Bednji formirat će se svečana povorka koja će potom – Gajevom i Poljakovom ulicom te kroz Trg sv. Marije – uz pjevanje marijanskih pjesama, krenuti prema župnoj crkvi.

Uz mještane i hodočasnike odjevene u tradicionalne starinske nošnje bednjanskoga kraja, u povorci koja će svečano proći našim mjestom bit će i članovi KUD-a Josipa Genca i Limene glazbe DVD-a Bednje te KUD-ova Cvetlinski zvon iz Cvetlina i Josipa Jedvaja iz Vrbna. Povorka će svoj put završiti u župnoj crkvi, gdje će u 11 sati svečanu koncelebriranu misu predvoditi vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici. 

Proslava blagdana potom će se nastaviti tradicionalnim pučkim proštenjem na Trgu sv. Marije, uz glazbeni program Bednjanskih štemera i Limene glazbe DVD-a Bednje te ponudom asortimana brojnih OPG-ova, tradicijskih i trgovačkih obrta, vinara, pčelara i drugih. Za gurmansku ponudu pobrinut će se više ugostiteljskih obrta koji će i ovoga puta gladnim proštenjarima ponuditi kotlovinu i druge tradicionalne delicije koje su nezaobilazan dio pučkih proštenjarskih manifestacija.

Komentari