Treći dan Bučograda

FOTO: U Bučogradu se uz pjesmu, ples ali i vrhunsko vino predstavila Općina Beretinec

Objavljeno: 26.08.2019. 20:00

Zadnja izmjena: 26.08.2019. 20:04

Bez obzira na to što je prošao prvi vikend Špancirfesta i što je danas ponedjeljak,  gradske ulice danas su pune ljudi, a velik broj ljudi ispunio je i atrij Županijske palače gdje se danas u Bučogradu predstavljala Općina Beretinec.

Uz fine kolače, zdravu hranu, vrhunsko vino i rakiju te tamburaše, Općina Beretinec predstavila je ono najbolje što ima u svojem "kraju". Tako su nastupili članovi dječjeg folklora, folklorni ansambl i tamburaši KUD-a Ježek Beretinec, a svoje proizvode izlagali su OPG Marić, OPG Kefelja Jasminka, OPG Mekota Silvija i OPG Borščak.

- Drago mi je da smo kao jedna od najmanjih općina dobili priliku predstaviti svoje OPG-ove, tako da imamo izloženu zdravu hranu, dobro vino a tu je i naše kulturno umjetničko društvo. Nama je to jako važno da čuvamo te lokalne običaje i tradiciju, a mislim da je tako i svakoj drugoj lokalnoj sredini - rekao je načelnik Općine Beretinec Igor Kos.

Župan Radimir Čačić tom je prilikom istaknuo kako je ideja Bučograda da općine i proizvođači dobiju mogućnost predstavljanja svojih proizvoda.

- Još nije špica gužve na Špancirfestu a Bučograd je već sada prepun ljudi. Drago mi je da su se u sve to uključili naši gradovi i općine, a posebno mi je drago da ove godine imamo i susjednu županiju Krapinsko - zagorsku - rekao je župan, te najavio i dolazak bivšeg predsjednika Stipe Mesića te bivše premijerke Jadranke Kosor.

- Svi su dobrodošli, mi jednostavno ne dijelimo prema stranačkim bojama, želimo da se svi zabave i da osjete ovu pozitivnu atmosferu Bučograda - rekao je župan Čačić.

 

 

Komentari