Izvršena i podjela diploma

FOTO: U Cestici proslavljen Dan Svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca

U općini Cestica je održana tradicionalna proslava Dana Svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca i Dan Vatrogastva u RH, koja se održava u svibnju, mjesecu zaštite od požora.
Objavljeno: 06.05.2019. 13:33

Zadnja izmjena: 06.05.2019. 13:38

U općini Cestica je održana tradicionalna proslava Dana Svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca i Dan Vatrogastva u RH, koja se održava u svibnju, mjesecu zaštite od požora.

Proslavu blagdana sv. Florijana, cestički vatrogasci organiziraju tradicionalno na najbližu nedjelju samog blagdana koji se slavi 4. svibnja, a ovogodišnje okupljanje vatrogasaca započelo je, 5. svibnja 2019. godine, u 9,30 sati ispred zgrade DVD-a Virje Križovljansko. Uslijedilo je postrojavanje, a nakon izvođenja hrvatske i vatrogasne himne čestitku sv. Florijana kolegama vatrogascima uputio je predsjednik Zajednice Darko Majhen. Svečanosti su prisustvovali i čelnici općine Cestica, zamjenik načelnika Žarko Rodeš, a načelnik Mirko Korotaj, nakon izrečene čestitke zahvalio je vatrogascima na požrtvovnom radu.

Također, izvršena je podjela diploma članovima koji su stekli zvanje vatrogasac i vatrogasac 1. klase, a vrijednim članovima zajednice potom su uručene i vatrogasne medalje i plamenice Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Diplome su uz čestitke uručili, predsjednik VZO Cestica Darko Majhen, zapovjednik Milenko Biškup i tajnik Mladen Šćuric.

Inače, proslavu sv. Florijana s odlaskom na misu vatrogasci VZO Cestica organiziraju od 1997. godine, a ovogodišnja proslava, osim po sitnoj kiši koja je nemilice padala, sudionicima će ostati zapamćena i po niskoj temperaturi koja nije prelazila 6 stupnjeva i hladnom vjetru.

Komentari