općina cestica

Foto - U Cestici provedene radionice projekta 'Budimo spremni'

Objavljeno: 27.01.2023. 14:25

Zadnja izmjena: 27.01.2023. 14:25

Nositelj projekta "Budimo Spremni2 je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a partner je Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Varaždin.

U sklopu projekta u općini Cestici u proteklom razdoblju provedene su četiri radionice. Radionica "Budimo spremni - Pripremimo se prije", tečaj "Budimo spremni - Naučimo prvu pomoć", radionica "Budimo spremni - Upoznajmo svoje područje" te radionica "Budimo spremni - Volonteri u pomoć zajednici". Cilj projekta je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području Varaždina i varaždinskog prstena.

Projekt se provodi na području grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica. Projekt "Budimo spremni" se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH, a ukupne je vrijednosti 438,2 tisuće kuna. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt je odobren u sklopu poziva "Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice".

Komentari