odlične brojke

Foto - U četiri godine naši vinari osvojili 129 medalja na Decanteru u Londonu

Objavljeno: 19.02.2024. 14:59

Zadnja izmjena: 19.02.2024. 14:59

Na najvećem i naprestižnijem svjetskom natjecanju, Decanter World Wine Awardsu u posljednje četiri godine, vinari iz Varaždinske županije osvojili su 129 medalja.

Usporedimo li to s nešto više od tisuću medalja u cijeloj Hrvatskoj, vidjet ćemo da nas to svrstava na drugo mjesto, odmah iza Istarske županije, ističu iz Varaždinske županije.

- Velik broj odličja nakon dugih, dugih godina ničega izazvao je iznimno zanimanje hrvatske vinske javnosti, ali i oživio vinsku scenu krajnjeg sjevera bregovite Hrvatske. Regija je svijetu predstavila moderna, svježa vina niskih alkohola s odgovarajućom razinom kiselina kakva su trenutni svjetski hit. Uspjeh je potvrdio kvalitetu rada već etabliranih vinarija, ali i nove generacije vinara, a u svim detaljima opravdao financiranje sustava od strane Županije, angažman najboljih svjetskih stručnjaka te promociju vina najviše kvalitete - dodaju iz Varaždinske županije. 

Ove godine „vinski izbornik“ Siniša Lasan odabrao je vina, najbolje od najboljih, koja će put Londona u nadmetanje sa tisućama i tisućama drugih vina iz svih krajeva svijeta, a prigodnom druženju i biranju vina nazočili su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

Komentari