OPĆINA BEDNJA

Foto - U Cvetlinu župan Anđelko Stričak otvorio 14. Svibanjsku noć

Objavljeno: 28.05.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 28.05.2022. 18:29

U organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon i uz podršku Općine Bednja u subotu je u Cvetlinu održana jedna od najvećih glazbenih manifestacija ovog kraja, 14. po redu Svibanjska noć. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja svake godine okuplja brojne posjetitelje i velik broj izvođača.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a u bogatom višesatnom programu nastupit će čak 12 kulturno-umjetničkih udruga.

Otvorenju je prisustvovao i načelnik Općine Bednja Damir Poljak koji je istaknuo važnost njegovanja običaja, plesova i glazbenog stvaralaštva.

- Činjenica da se ova manifestacija održava već 14. puta potvrđuje kako bednjanski kraj ima bogate običaje, tradiciju i kulturu te brojne vrijedne udruge koji ih čuvaju od zaborava. Čestitam KUD-u Cvetlinski zvon koji iz godine u godinu uspješno organizira ovu glazbenu manifestaciju. S obzirom na broj posjetitelja koje ona okuplja svake godine možemo s pravom reći kako je postala prepoznatljiv brend naše Općine – poručio je načelnik Poljak.

Tradicija bednjanskog kraja

Uz domaće izvođače; domaćina KUD Cvetlinski zvon, Udrugu Prva kubura „Višnjica”, KUD Josip Genc iz Bednje, KUD Šurci Leskovec, AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje, KUD Vrbno Josip Jedvaj, Lepoglavski Pušlek i jesejanske 60+ mažoretkinje, na ovogodišnjoj Svibanjskoj noći predstavili su se i izvođači iz Mađarske i Slovenije. Na manifestaciji su sudjelovali mađarski KUD Sakalavci te slovenski KUD Taščice iz Rača. Vinski Bratje iz Tišine te KUD Ljudski pevci Trta Maksa Furjana iz Zavrča.

- S obzirom da Svibanjska noć okuplja sve više inozemnih izvođača, ova naša tradicionalna manifestacija u svojih je 14 godina prerasla iz općinske i županijske u međunarodnu – kazao je Poljak zaključivši kako će Općina i ubuduće poticati ovakve i slične događaje koji za cilj imaju očuvanje tradicije bednjanskog kraja.

Nakon završetka službenog dijela programa, dobra zabava u prostorijama Lovačkog doma Cvetlin nastavlja se do kasnih večernjih sati.

 

 

Komentari