općina maruševec

Foto - U devet mjeseci ove godine rođene 22 bebe na području Općine Maruševec

Objavljeno: 24.10.2022. 18:43

Zadnja izmjena: 24.10.2022. 18:43

Načelnik Mario Klapša ugostio je u općinskim prostorijama roditelje i bebe koje su rođene u zadnjih pet mjeseci ove godine s područja Općine Maruševec.

Načelnik je sa suradnicama roditeljima čestitao na prinovama i upoznao ih s općinskim mjerama kojima se pomaže mladim obiteljima. Inače, Općina Maruševec za potrebe novorođene djece od ove godine pomaže roditeljima u visini 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg drugog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 41.000 kuna pomoći.

- Povećali smo naknade za bebe, subvencioniramo ekonomsku cijenu vrtića i male škole, sufinanciramo nabavku radnih bilježnica, a od ove školske godine i školski pribor te nagrađujemo učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Osim što vodimo brigu o najmlađim i malo starijim generacijama naših stanovnika, velik naglasak stavljamo na zaštitu okoliša, prirode i održivi razvitak uz snažan doprinos podizanju svijesti naših sugrađana o sprečavanju onečišćenja okoliša i prirode u svim oblicima društvenog i gospodarskog djelovanja - rekao je, između ostalog, Klapša.

Komentari