projektni dan

Foto - U Dječjem vrtiću 'Bajka' obilježen Međunarodni dan darovite djece

Objavljeno: 20.03.2024. 16:53

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 17:00

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas je s pročelnicom Danijelom Vusić posjetio dječji vrtić Bajka koji je, uoči obilježavanja Međunarodnog dana darovite djece, organizirao projektni dan za 203 mališana polaznika ovog vrtića.

Djeca su uživala na vrtićkom dvorištu u brojnim zabavnim i edukativnim aktivnostima po izboru, uz vodstvo odgajateljica. Ravnateljica dječjeg vrtića Bajka Biljana Stanković je upoznala zamjenika gradonačelnika s programom i standardima, pristupom, materijalnim okruženjem i mogućnostima koje vrtić nudi darovitim, ali i svim ostalim mališanima unutar svojeg kurikuluma.

Inače, Dječji vrtić Bajka uskoro će postati i dio Stručno razvojnog centra za darovitu djecu predškolske dobi, odnosno dio mreže vrtića iz Varaždinske županije, u čijoj su izradi programa sudjelovali, uz ostale stručnjake, i educirani stručnjaci iz Bajke. 

- Zaista mi je drago vidjeti svu ovu djecu kako kvalitetno i sadržajno provode vrijeme u vrtiću, bilo da je to u slobodnoj igri na travi ili u organiziranim aktivnostima za koje pokažu interes. Nema ekrana koji će ih prikovati na mjestu, oni ovdje istražuju na svježem zraku, uče kroz igru, kroz odnos s drugom djecom, jednostavno uživaju. Uz gradske vrtiće kojima je Grad Varaždin osnivač, jednako su nam bitni i privatni vrtići koje pohađa veliki broj varaždinskih mališana - rekao je Marković.

Komentari