općina petrijanec

Foto - U Dječjem vrtiću 'Bambi' Petrijanec završen prvi ciklus radionica 'Rastimo zajedno'

Objavljeno: 05.04.2024. 17:13

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 17:14

U Dječjem vrtiću "Bambi" Petrijanec u razdoblju od kraja siječnja do početka travnja održavao se besplatan grupni oblik podrške roditeljima kao Program radionica za roditelje "Rastimo zajedno" koji je bio namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi od godine dana do četiri godine života.

Program su provodile voditeljice osposobljene za provođenje programa u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" Sanja Križanec, Danijela Oreški i Ivana Šipek, a u program je bilo uključeno 14 roditelja. Svrha programa bila je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti, te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta. Program se sastojao od 11 konceptualnih i tematski povezanih radionica.

Na 11 radionica roditelji i voditelji bili su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji su s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjivali informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički učili i pružali međusobnu podršku koja se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Nakon završetka ciklusa radionica "Rastimo zajedno", s roditeljima ćemo se nastaviti družiti u Klubu roditelja "Rastimo zajedno". Radi ovakve ugodne i kvalitetne suradnje, koja nam je u prvoj godini održavanja radionica ‘Rastimo zajedno’ dala dobar vjetar u leđa, svakako ćemo ih nastaviti održavati i za buduće generacije roditelja našeg vrtića. Za jesen planiramo započeti i sa ciklusom radionica za očeve pod nazivom "Klub očeva" - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari